Pareigūnas: Rusijos kariškiai gali iš naujo apginkluoti savo povandeninius laivus Novorosijske

Rusijos kariškiai gali iš naujo apginkluoti savo povandeninius laivus raketomis Novorosijske.

Tai ketvirtadienį per nacionalinį televizijos maratoną pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Karinių jūrų pajėgų atstovas spaudai Dmytro Pletenčukas, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„Novorosijsko bazėje Rusijos kariškiams atsirado galimybė iš naujo apginkluoti savo povandeninius laivus raketomis, nes jau ne kartą matėme, kad jie buvo naudojami be apsilankymo Sevastopolyje. Tikriausiai rusai išsprendė šią problemą. To ir buvo galima tikėtis“, – sakė D. Pletenčukas.

Anot pareigūno, Rusijos Juodosios jūros laivynas dar turi povandeninių laivų, sargybos laivų ir didžiųjų desanto laivų, taip pat sparnuotųjų raketų nešėjų.

„Grupuotė tebėra gana didelė. Dabar jie mažiau naudoja laivus ir katerius, iš esmės apsiribodami povandeniniais laivais. Tai arba sparnuotųjų raketų nešėjai, kurių jie dar turi tris, arba projekto „Paltus“ dyzelinis-elektrinis povandeninis laivas. Pastaruoju metu jūroje matome šiuos laivus. Tiesa, šiandien laivų skaičius jūroje yra didesnis nei paprastai, tačiau tai susiję su jų permetimu iš bazės į bazę saugumo tikslais. Jie imasi šių priemonių, kad išsaugotų savo laivus ir katerius“, – pridūrė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Karinių jūrų pajėgų atstovas.

Jis pažymėjo, kad antvandeniniai laivai nenaudojami.

Nuo praėjusių metų rudens vidurio patvirtintos penkios priešo atakos, ir tris iš jų surengė povandeniniai laivai.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, ketvirtadienio rytą Juodojoje jūroje buvo keturi Rusijos kariniai laivai, tarp jų – vienas sparnuotųjų raketų „Kalibr“ nešėjas, kurio bendra salvė – iki 8 raketų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių