Rusijos kibernetinio saugumo įmonė „Kaspersky“ pranešė nutrauksianti veiklą JAV

Rusijoje įsikūrusi kibernetinio saugumo bendrovė „Kaspersky“ antradienį pranešė nusprendusi palaipsniui nutraukti veiklą JAV dėl Vašingtono įvestų sankcijų jos aukšto rango pareigūnams ir draudimo pardavinėti jos populiarią antivirusinę programą.

Vašingtonas pateisino šiuos sprendimus įtariamais „Kaspersky“ ryšiais su Rusijos vyriausybe. Bendrovė tai griežtai neigia.

„Kaspersky“ teigė priėmusi „liūdną, bet sunkų sprendimą“ po beveik 20 metų veiklos Jungtinėse Valstijose, nes „verslo galimybės [ten] nebėra perspektyvios“.

„Nuo 2024 metų liepos 20 dienos „Kaspersky“ palaipsniui nutrauks savo veiklą JAV ir panaikins darbo vietas Jungtinėse Valstijose“, – sakoma naujienų agentūrai AFP atsiųstame bendrovės pareiškime.

„Kaspersky“ sakė tęsianti tam tikras operacijas Jungtinėse Valstijose iki rugsėjo 29 dienos.

„Kaspersky Lab“ 1997 metais įkūrė Rusijoje gimęs Jevgenijus Kasperskis. Tai viena iš nedaugelio Rusijos informacinių technologijų įmonių, sėkmingai veikiančių tarptautiniu mastu. Jos produktus naudoja daugiau kaip 400 mln. vartotojų.

J. Kasperskis studijavo KGB akademijoje, vėliau dirbo Gynybos ministerijoje.

Sprendimas priimtas birželio 20 dieną JAV prekybos departamentui uždraudus platinti populiarius antivirusinius produktus Jungtinėse Valstijose dėl galimų grėsmių nacionaliniam saugumui, pridūrė bendrovė.

Praėjusį mėnesį JAV taip pat paskelbė sankcijas 12 Rusijos kibernetinio saugumo įmonės „Kaspersky Lab“ vadovų.

JAV prekybos departamentas teigė, kad bendrovės programinės įrangos naudojimas kelia grėsmę nacionaliniam saugumui dėl Rusijos vyriausybės „puolamųjų kibernetinių pajėgumų ir gebėjimo daryti įtaką „Kaspersky“ operacijoms arba joms vadovauti“.

Tokių veiksmų imtasi pirmą kartą nuo to laiko, kai Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) prezidentavimo laikais buvo išleistas vykdomasis įsakas, kuriuo JAV prekybos departamentui buvo suteikti įgaliojimai tirti, ar tam tikros įmonės nekelia pavojaus nacionaliniam saugumui.

„Kaspersky“ pažadėjo tęsti veiklą, sakydama, kad jos „pagrindinis prioritetas išlieka tas pats – apsaugoti mūsų klientus bet kurioje šalyje nuo kibernetinių grėsmių“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių