Rusija, pirmininkavusi JT susitikimui apie teisingą pasaulį, apkaltinta veidmainyste

  • Teksto dydis:

Ukraina ir dešimtys kitų šalių antradienį Rusiją, pirmininkavusią Jungtinių Tautų susitikimui dėl to, kaip šalys gali bendradarbiauti, kad pasaulis taptų teisingesnis, apkaltino veidmainyste.

Rusija, nuo 2022 metų vasario pradėjusi plataus masto invaziją į Ukrainą ir nuolat atakuojanti civilius taikinius, liepą rotacijos tvarka pirmininkauja JT Saugumo Tarybai.

Antradienį Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas vadovavo diskusijai „Daugiašalis bendradarbiavimas siekiant teisingesnės, demokratiškesnės ir tvaresnės pasaulio tvarkos“.

„Brutalaus agresijos karo prieš Ukrainą fone diskusijų tema yra dar vienas akivaizdus Rusijos veidmainystės įrodymas“, – pažymėjo Ukrainos ambasadorius JT Serhijus Kyslycia, perskaitęs bendrą maždaug 50 šalių, įskaitant Jungtines Valstijas, Prancūziją ir Jungtinę Karalystę, pareiškimą.

„Šiandienos susitikimas neturi atitraukti tarptautinės bendruomenės dėmesio nuo to, kad Rusija šiurkščiai pažeidinėja JT Chartiją ir piktnaudžiauja JT Saugumo Taryba, ciniškai bandydama prisistatyti daugiašalės tvarkos sergėtoja“, – priduriama pareiškime.

S. Lavrovas įspėjo nesivelti į „beprasmišką polemiką“ ir užsipuolė Jungtines Valstijas.

„Būkime atviri, ne visos šioje salėje atstovaujamos valstybės pripažįsta pagrindinį JT Chartijos principą ir visų valstybių suverenią lygybę“, – teigė S. Lavrovas.

„Jungtinės Valstijos jau seniai savo prezidentų žodžiais deklaruoja savo išskirtinumą“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaje vaje

Vaje vaje portretas
Viešpatie kaip pripumpuotos smegenėlės ...

Akivaizdu, kad

Akivaizdu, kad portretas
Lavrovas tiesą pasakė, todel tai nepstinka JAV, Izraelio ir Ukrainos fašistams.Kijevo naciai po JAV organizuoto perversmo Ukrainoje vykdė rusakalbių genocidą. Nevykdė Minsko susitarimų, provikavo Rusiją. Tad turėjo kažkss sustabdyti Kijevo nacius Vakarai taip pat atlaidžiai žiūri į žydų nusikaltėlius, kurie okupa o Gazą ir vykdo palestiniečių genocidą.

Aaa

Aaa portretas
Teisingas pasaulis pagal vata vogti skalbiankes
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių