Šefų kova dėl kelialapio į kulinarijos olimpiadą: į kokius penkis dalykus labiausiai atsižvelgia?

Naujajame Orleane – desertų meistrų ir kulinarų kovos. Šefai iš abiejų Amerikos žemynų varžėsi pasaulio konditerijos taurės turnyre ir gastronomijos fiestoje. Nugalėtojai kovoja dėl kelialapio į finalą – kulinarijos olimpiadą, o ši Prancūzijoje vyks jau kitąmet.

Vieni iš prestižinių šefų konkursų pasaulyje pirmąkart vyko Jungtinėse Valstijose. Naujajame Orleane – mieste, kuris garsėja ypatinga maisto kultūra.

„Man didžiulė garbė būti ne tik Naujojo Orleano, bet ir „Bocuse d'Or“ bei pasaulio konditerijos taurės prezidentu, nes abu renginiai vyksta čia. Tai jau lyg kulinarijos olimpinės žaidynės“, – teigė garsus šefas Emerilas Lagasse.

Antradienį didžiausias dėmesys teko saldėsiams, ypač vyniotiniams, o trečiadienį – pikantiškų patiekalų varžytuvės. Šefai kovėsi ir ketvirtadienį. Iš viso tris dienas.

„Man svarbiausia – skonis, patiekimas, švara ir tai, kaip viską apdorojate, kaip dirbate virtuvėje. Bus daug kitų mažų detalių, bet tai penki kertiniai dalykai, į kuriuos, manau, visi teisėjai atkreips dėmesį“, – šnekėjo E. Lagasse.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Šefai iš devynių Šiaurės ir Pietų Amerikos valstybių varžėsi ne tik dėl garbės. Nugalėtojai gavo kelialapį į finalą Prancūzijoje vyksiančią „Kulinarijos olimpiadą“.

„Konditerijos meistrai, atrinkti savo šalyje, kovoja čia. Jie jau – „vyšnaitės ant torto“. Mūsų pareiga – išrinkti patį geriausią į finalą Lione“, – kalbėjo pasaulinio garso konditeris Pierre'as Herme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių