Cikados gali tapti skaniu užkandžiu?

  • Teksto dydis:

Garsiu čirpimu išsiskiriantys vabzdžiai cikados netrukus užplūs Šiaurės Ameriką. Pasak mokslininkų, iš žemės vienu metu išlys net dvi jų vados, tad cikadų bus milijardai.

„Tai unikalus reiškinys, nes nuo 1803-iųjų šios dvi vados nebuvo pasirodžiusios tais pačiais metais. Paskutinį kartą tai įvyko prieš 221 metus. Taigi, kitą kartą tai įvyks 2245-aisiais arba po 221 metų“, – kalbėjo entomologas Ericas Bensonas.

Naujojo Orleano insektariumo kavinėje jau seniai siūlomi įvairūs patiekalai iš vabzdžių. Meniu – ir cinamoninis vabalų traškutis, čili pipirais gardinti kepti vaškiniai kirminai ar vikšrai. Netrukus lankytojai galės paskanauti ir cikadų.

„Kiekviena kultūra turi dalykų, kuriuos mėgsta valgyti, ir tokių, kurie kitur yra tabu, kuriuos pamatę žmonės suraukia nosį ir kaktą. Tačiau nėra jokios priežasties taip elgtis dėl vabzdžių“, – šnekėjo insektariumo gyvūnų kolekcijų kuratorius Zackas Lemannas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Virėjas paruošė salotas su obuoliais, migdolais, mėlynių užpilu ir keptomis cikadomis. Taip pat siūloma paragauti cikadų, gardintų kreolinių garstyčių ir sojos mišiniu.

„Gaminame įvairius patiekalus, kurie yra sūrūs ir saldūs. Mėgstu sakyti žmonėms, kad šie patiekalai yra iš Naujojo Orleano virtuvės, tad net jei ir atrodo keistokai, vis tiek bus skanu“, – nurodė Z. Lemann.

Virtuvės šefas teigė, kad cikadų skonis panašus į skrudintų sėklų ar riešutų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Flurona [TRUMP 2024]

Flurona [TRUMP 2024] portretas
Tik pabandykit leftistai vabzdžius ir lervas žmonėms kišt vietoj mėsos ar kito maisto, patys maistu tapsit

Siūsti \\\\\.../////

Siūsti  \\\\\...///// portretas
seimui,vyriausybei.

Anonimas

Anonimas portretas
Žiogus su jų smuikelėmis savivaldybės žoliagremžės iš pievelių išvaikė. Dabar bus ėdamos cikados, nes jų švelnios serenados kažką labai dirgina. (Pamenat lopšinę apie cikadas?)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių