V. Putinas padėkojo Š. Korėjai, suorganizavusiai stovyklą Ukrainoje žuvusių karių vaikams

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad Šiaurės Korėja suorganizavo vasaros stovyklą Ukrainoje žuvusių karių vaikams.

V. Putinas valstybinio vizito į Pchenjaną metu padėkojo Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong Unui (Kim Čen Unui) už rūpestį.

Į Pchenjaną Rusijos vadovas atvyko siekdamas pagerinti santykius su uždara kaimyne, dėl karo Ukrainoje nutrūkus Maskvos ryšiams su Vakarų šalimis.

Šiaurės Korėja visada labai nenoriai įsileisdavo svetimšalius, o kilus COVID-19 pandemijai dar labiau užsidarė nuo pasaulio. Nepaisant to, ji sutiko, kad rusų vaikai atvyktų į Ramiojo vandenyno pakrantėje įsikūrusią tarptautinę Songdovono moksleivių stovyklą.

„Noriu padėkoti mūsų draugams korėjiečiams ir asmeniškai draugui Kim Jong Unui už tai, kad suorganizavo atostogas žuvusių specialiosios karinės operacijos dalyvių vaikams Korėjos stovykloje Songdovone“, – teigė V. Putinas, pavartodamas Maskvos terminą puolimui Ukrainoje pavadinti.

„Labai vertiname šį nuoširdų rūpestį ir draugystę“, – pridūrė jis.

Maskva nepranešė, kiek jos karių žuvo per daugiau nei dvejus metus trunkantį karą Ukrainoje, tačiau manoma, kad jų skaičius siekia bent kelias dešimtis tūkstančių.

V. Putinas sakė, kad abi šalys plėtoja ryšius turizmo srityje.

„Vasaros sezono metu organizuojamos kelionės į Korėjos pajūrio kurortus“, – nurodė jis.

Rusija ir Šiaurės Korėja turi trumpą sausumos sieną netoli Vladivostoko.

Maskvai stiprinant santykius su Pchenjanu, su Šiaurės Korėja besiribojančio Rusijos Primorės krašto pareigūnai taip pat siekia didinti bendradarbiavimą.

Primorės krašto gubernatorius Olegas Kožemiakas pernai per Kim Jong Uno vizitą Tolimuosiuose Rytuose kalbėjo apie regiono vaikų siuntimą į Šiaurės Korėjos stovyklas. Tai sukėlė kai kurių vaikų tėvams didelį nerimą.

„Kai buvome jūsų amžiaus, vykdavome ten, nes Korėjoje yra geros stovyklos. Todėl mes galbūt susitarsime ir išsiųsime kažkiek [vaikų] į pionierių stovyklas [...]. Ten yra jūra ir ji šilta“, – kreipdamasis į moksleivius sakė O. Kožemiakas.

Balandį jis teigė, kad apie 200 moksleivių yra pasirengę vasaros atostogoms Songdovone.

Tuo metu Rusijos pusiau vyriausybinės organizacijos „Saugaus interneto lyga“ direktorė Jekaterina Mizulina sakė sulaukusi daugybės sunerimusių tėvų skundų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to raketa

to raketa portretas
o kas yra visa zmonija ? kruopelyte eurpoidu kurie zudo savus ir neskaito nei kitu tautu nei rasiu zmonemis ? ... gerai kad europoidu gimstamusmas beveik nulinis pora 100 metu ir gudriausia graziausia protingiausia versliausia klastingiausia rase pati save del pinigu issizudys ... patentuotoju draudeju baudeju gerove baisus dalykas, .... galima sakyt ziauriausia liga kuri zmonija uzpule

KOMENTATORIAI, kodėl jus tokie DEBILAI ?

KOMENTATORIAI, kodėl jus tokie DEBILAI ? portretas
Todėl, kad ir jusu Tevai DEBILAI

Raketa

Raketa portretas
Sitie pasauliniai teroristai turi buti kuo skubiau eliminuoti. Tokie issigimeliai negali ilgiau kelti pavoju visai zmonijai.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių