V. Zelenskis apie lėtą Ukrainos kontrpuolimą: tai – sudėtinga situacija

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pripažino, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas – lėtas, tačiau Ukrainos kariai juda į priekį. Anot jo, svarbu rusų okupantams neleisti ilsėtis, praneša UNIAN.

„Būsiu visiškai sąžiningas su jumis – tai sudėtinga situacija. Mes rodome iniciatyvą ir tai yra pliusas. Sustabdėme Rusijos puolimą ir pradėjome kontrpuolimą. Nepaisant to, jis nėra labai greitas. Svarbu, kad mes kiekvieną dieną judame į priekį ir išlaisviname teritoriją. Turime kiek įmanoma labiau išlaisvinti savo teritoriją ir judėti pirmyn, net jei tai yra mažiau nei pusė mylios ar šimtas jardų – mes turime tai padaryti. Neturime duoti Vladimirui Putinui pertraukos“, – sakė V. Zelenskis „CBS“.

Kartu jis patikino, kad vakarietišką ginkluotę Ukrainos kariuomenė naudoja tik Ukrainos teritorijoje.

Pasirinkęs civilius taikinius, V. Putinas norėjo pasiekti būtent tai – palaužti mus.

„Ir tai nėra baudžiamosios misijos – jos nežudo civilių. Rusija turi žinoti, kad ir kur ji būtų, kad ir iš kurios vietos ji paleistų raketas į Ukrainą, Ukraina turi visas moralines teises pulti šias vietas. Mes jiems atsakome: „Jūsų dangus nėra taip gerai apsaugotas, kaip manote“, – pažymėjo Ukrainos prezidentas.

Pasak jo, Rusijos diktatorius bando palaužti ukrainiečius, todėl Rusijos kariuomenė smogia į nekarinius taikinius ir žudo civilius.

„Pasirinkęs civilius taikinius, V. Putinas norėjo pasiekti būtent tai – palaužti mus. Šiuo žmogumi, kuris tokiais kruvinais veiksmais klojo savo kelią, negalima pasitikėti. Tokiu žmogumi nepasitikima, nes jis neturi žmogiškumo“, – apibendrino V. Zelenskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių