Vokietijos partija AfD uždraudė skandalų ištiktam kandidatui dalyvauti EP rinkimų renginiuose

Vokietijos kraštutinių dešiniųjų partija AfD trečiadienį uždraudė savo pagrindiniam kandidatui dalyvauti Europos Parlamento rinkimų kampanijos renginiuose. Anksčiau pagrindinė Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų partija paskelbė atsiribojusi nuo vokiečių partijos dėl daugybės su šiuo politiku susijusių skandalų.

Po susitikimo su aukščiausiaisiais asmenimis AfD partijoje Maximilianas Krahas, tiriamas dėl įtartinų ryšių su Rusija ir Kinija, pareiškė, kad pasitrauks ir iš partijos federalinio valdymo komiteto. „AfD turi išlikti vieninga, – laikraščiui „Welt„ sakė M. Krahas. – Dėl šios priežasties daugiau nepasirodysiu kampanijoje ir pasitrauksiu iš federalinio komiteto“.

Prieš imigraciją nusistačiusi partija pastarosiomis savaitėmis stengėsi atsiriboti nuo su ja susijusių prieštarų, dėl kurių smuktelėjo jos populiarumo reitingai.

M. Krahas atsidūrė gilėjančios krizės centre, kai vienas jo padėjėjų Europos Parlamente buvo suimtas dėl įtarimų šnipinėjimu Kinijos naudai. M. Krahas ir kitas AfD kandidatas į Europos Parlamentą Petras Bystronas taip pat buvo priversti neigti kaltinimus, kad ėmė pinigus už Maskvos finansuojamame naujienų tinklalapyje skleidžiamas prorusiškas pozicijas. Vokietijos prokurorai pradėjo pirminį tyrimą prieš patį M. Krahą po pranešimų apie įtartinus mokėjimus, gautus iš Kinijos ir Rusijos.

Antradienį AfD sulaukė ir daugiau blogų žinių, kai Prancūzijos Nacionalinio Susivienijimo partija (RN) paskelbė „nusprendusi daugiau neposėdžiauti kartu su“ AfD deputatais Europos Parlamente. RN pareiškė norą atsitolinti nuo AfD, kai M. Krahas savaitgalį interviu Italijos laikraščiui „La Repubblica“ pareiškė, jog ne kiekvienas buvęs nacistinės Vokietijos sukarintų SS pajėgų narys „automatiškai yra nusikaltėlis“.

RN ir AfD buvo pagrindinės Europos Parlamento grupės „Tapatybė ir demokratija“ narės, jai priklauso ir dar kelios Europos kraštutinių dešiniųjų partijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik uzuojauta

tik uzuojauta portretas
doiciams vargstantiems ss pasekmiu palikymo kuri finansavo jav rotsildai siandien ta pati jau /vertybine/ saika griauna visa ju pramone tai kova tarp ariju ir hazaru /zydu/ kur slvu arabu ir kt gentys lieka uzrybi nes anunakiams 1a sunaikint reik mastanti prota o visi kiti jau patys save naikin p ''''''
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių