„The Wall Street Journal“: kaltinimai E. Gershkovichui šnipinėjimu yra melagingi

  • Teksto dydis:

„The Wall Street Journal“ ketvirtadienį išreiškė pasipiktinimą Rusijos sprendimu, kad Maskvoje kalinamas šio leidinio reporteris Evanas Gershkovichas (Evanas Gerškovičas) bus teisiamas dėl kaltinimų šnipinėjimu, kurie, jo teigimu, yra melagingi.

„Evanui Gershkovichui pateikti melagingi ir nepagrįsti kaltinimai. Naujausias Rusijos žingsnis fiktyvaus teismo proceso link, nors ir tikėtas, yra labai nuviliantis ir vis dėlto ne mažiau piktinantis“, – sakoma leidinio vyriausiosios redaktorės Emmos Tucker (Emos Taker) ir vadovų bendrame išplatintame pranešime.

Prokurorai E. Gershkovichą kaltina dirbus JAV centrinei žvalgybos agentūrai (CŽA) ir rinkus „slaptą informaciją“ apie tankų gamintoją „Uralvagonzavod“.

32 metų „The Wall Street Journal“ žurnalistas E. Gershkovichas daugiau nei metus yra laikomas Maskvos Lefortovo kalėjime, garsėjančiame sunkiomis sąlygomis, po to, kai buvo suimtas Rusijoje komandiruotės metu.

Naujausias Rusijos žingsnis fiktyvaus teismo proceso link, nors ir tikėtas, yra labai nuviliantis ir vis dėlto ne mažiau piktinantis.

Leidinio paskelbtame pareiškime nurodoma, kad žurnalistas jau 441 dieną yra kalinamas „už tai, kad paprasčiausiai dirbo savo darbą“. Evanas yra žurnalistas“.

„Rusijos režimo vykdomas Evano šmeižtas yra pasibjaurėtinas, šlykštus ir pagrįstas apskaičiuotu ir skaidriu melu. Žurnalistika nėra nusikaltimas. Evano atvejis yra išpuolis prieš laisvą spaudą“, – priduriama jame.

„Tikėjomės, kad šios akimirkos pavyks išvengti, ir dabar tikimės, kad JAV vyriausybė dės dvigubai daugiau pastangų, kad Evanas būtų paleistas“, – sakoma pranešime.

Anksčiau ketvirtadienį Rusijos prokurorai pranešė, kad E. Gershkovichas bus teisiamas Uralo miesto Jekaterinburgo teisme.

Jis yra pirmasis nuo sovietmečio laikų Vakarų žurnalistas, apkaltintas šnipinėjimu, bet šį kaltinimą jis, „The Wall Street Journal“ ir JAV vyriausybė griežtai neigia. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
si satanystine saika 1 kita baig uzgrauzt tai gerai ssp
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių