FTB krečia V. Putino propagandisto dvarą Virdžinijos valstijoje

  • Teksto dydis:

FTB pareigūnai surengė kratą Virdžinijos valstijoje netoli Vašingtono esančiame užmiesčio dvare, kuris priklauso iš Rusijos kilusiam proputiniškam politologui, „Pirmojo kanalo“ laidų vedėjui Dmitrijui Simesui ir jo žmonai.

Tai pranešė JAV leidinys „Rappahannock News“, kuriuo remiasi portalas „eurointegration“.

FTB atstovė leidiniui pareiškė, kad tai buvo „teismo sankcionuota teisėsaugos veikla“, ir atsisakė pateikti išsamesnių komentarų.

Vienas kaimynas sakė, kad nuo antradienio ryto „Patria“ dvare Hantle dirbo daug pareigūnų, jie vežė daiktus sunkvežimiais. Agentai į dvarą grįžo ketvirtadienio rytą.

Sutuoktiniai Simesai 53 hektarų dvarą įsigijo 2021 metais už 1,63 mln. dolerių.

Už JAV ribų šiuo metu esantis D. Simesas žurnalistams sakė, kad yra „nustebintas ir susirūpinęs“, kadangi nė viena teisėsaugos institucija nesusisiekė su juo dėl kratos jo valdose.

„Be abejo, aš pasistengsiu gauti reikiamos informacijos ir tada imsiuosi atitinkamų veiksmų“, – teigė jis.

D. Simesas kartu su kitais propagandistais veda laidą apie tarptautinius santykius per Rusijos valstybinį „Pirmąjį kanalą“. Jo pavardė ne kartą figūravo specialiojo prokuroro Roberto Muellerio ataskaitoje dėl ryšių su Donaldo Trumpo rinkimų štabo darbuotojais ir Rusijos vyriausybės pareigūnais, tačiau jam niekada nebuvo pateikti jokie kaltinimai.

Ne vieną dešimtmetį D. Simesas buvo gerai žinomas diplomatų sluoksniuose Vašingtone ir laikomas Rusijos reikalų ekspertu. Jis daug metų vadovavo Nacionaliniam interesų centrui, kurį įkūrė buvęs prezidentas Richardas Nixsonas.

Propagandinėje „Pirmojo kanalo“ laidoje D. Simesas prisistatydavo kaip užsienio politikos realistas, pasisakantis už Vašingtono ir Maskvos bendradarbiavimą, tačiau laikui bėgant jis virto Putino ruporu, pažymi portalas „eurointegration“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Jeigu jis zydas ,tai ir velniui dūšią pardavęs.Jis viską sakys ,kas jam asmeniškai naudinga,o visa kita turi jam materialinę naudą nešti.

nuo likimo nepabegsi

nuo likimo nepabegsi portretas
molodci amerikonai,dabar osvencime gyvens senis.

koks propagandistas

koks propagandistas portretas
1970 metais SSSR leidus žydų išvykimą , šis KGB agentas buvo infiltruotas JAV ir daug metų labai rezultatyviai dirbo . Kai užpakalis pradėjo čirškėti , spruko į Rusiją ir tapo Pirmojp kanalo žvaigžde .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių