Per Rusijos atakas Charkivo srityje žuvo septyni, sužeisti 23 žmonės

Per Rusijos atakas Ukrainos šiaurės rytinėje Charkivo srityje ketvirtadienį žuvo septyni žmonės, dar mažiausiai 23 – sužeisti, pranešė pareigūnai.

Charkivo regiono vadovas Olehas Synjehubovas sakė, kad septyni žmonės žuvo ir dar 16 buvo sužeisti srities centre – Charkivo mieste.

Atakos užfiksuotos dviejuose gyvenamuosiuose rajonuose, nukentėjo spaustuvė. Joje kilo gaisras. Atakos metu viduje buvo pusšimtis darbuotojų.

Dar du žmonės nukentėjo Zoločive, o penki – Liubotyne, socialiniame tinkle „Telegram“ sakė paregūnai.

Pasak ukrainiečių prezidento Volodymyro Zelenskio, rusų puolimas prieš Charkivą „buvo itin brutalus – preliminariais duomenimis, vienu metu buvo paleista 15 raketų“.

„Rusijos teroristai naudojasi tuo, kad Ukraina vis dar neturi pakankamos oro gynybos apsaugos ir patikimos galimybės naikinti teroristų paleidimo įrenginius būtent ten, kur jie yra – prie mūsų sienų, – rašė jis „Telegram“. – Ir tai yra silpnybė – ne mūsų silpnybė, o pasaulio silpnybė, kuris jau trečius metus nedrįsta elgtis su teroristais būtent taip, kaip jie nusipelnė.“

„Terorizmas turi pralaimėti visur – bet kokiomis sąlygomis, bet kuriame žemyne. Ir tai yra mūsų visų – visų pasaulio gyventojų, kurie turi galimybę apsaugoti gyvybę nuo teroro – bendra atsakomybė“, – pabrėžė jis.

„Ukraina daro viską, ką gali. Esu dėkingas visiems, kurie mums padeda. Tačiau mums reikia daugiau ryžto. Ir jo reikia iš pasaulio lyderių“, – nurodė V. Zelenskis.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojecharkivasRusijaJAVEuropa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių