Į D. Trumpą šovusio šaulio telefone – kraupūs radiniai: planavo karališkosios šeimos nario nužudymą?

  • Teksto dydis:

Federalinis tyrimų biuras (FTB) teigia, kad šaulys Thomas Crooksas, kuris kėsinosi į Donaldo Trumpo gyvybę, internete tyrinėjo vieną karališkosios šeimos narį, kai planavo žmogžudystės taikinius, rašoma portale „DailyMail“.

T. Crooksas buvo nužudytas JAV slaptosios tarnybos snaiperių, praėjus kelioms sekundėms po to, kai per mitingą Pensilvanijoje pasikėsino į buvusį JAV prezidentą D. Trumpą.

FTB tyrėjai Kongreso nariams sakė, kad T. Crooksas jungdavosi prie interneto, kad „ištyrinėtų“ daugybę galimų aukšto lygio žmogžudysčių taikinių, tarp kurių buvo neįvardytas karališkosios šeimos narys.

Tai buvo atskleista po to, kai federaliniai agentai atsisiuntė dviejų T. Crookso mobiliųjų telefonų turinį.

Šaulys taip pat ieškojo FTB direktoriaus Christopherio Wray ir JAV generalinio prokuroro Merricko Garlando.

Tyrėjai taip pat atskleidė, kad T. Crookso įrenginiuose buvo prezidento Joe Bideno ir D. Trumpo atvaizdai, taip pat D. Trumpo mitingų ir demokratų nacionalinio suvažiavimo, kuris įvyks kitą mėnesį Čikagoje, datos.

T. Crookso įrenginiuose buvo prezidento Joe Bideno ir D. Trumpo atvaizdai.

Naujienos apie šį vaikiną pasirodė tada, kai buvo atskleista, kad T. Crooksas parašė grėsmingą įspėjimą žaidimų platformoje prieš bandydamas nužudyti D. Trumpą.

Trumpo šaulys žaidimų platformoje „Steam“ parašė: „Liepos 13-ąją bus mano premjera“.

Po pasikėsinimo nužudyti D. Trumpą, JAV slaptoji tarnyba buvo apkaltinta nekompetencija dėl nesugebėjimo apsaugoti prezidentą.

Agentūra buvo įspėta apie „įtartiną asmenį“, esantį netoli scenos, likus valandai iki išpuolio.

Portalo „DailyMail“ šaltiniai sakė, kad nuo šaulio pastebėjimo iki pirmojo šūvio praėjo daugiau nei valanda. Dar didesnį nerimą kelia tai, kad Slaptosios tarnybos kontrsnaiperiai pamatė T. Crooksą ant stogo likus 20 minučių iki to, kai jis šovė į buvusį prezidentą.

T. Crooksas buvo nušautas kelios sekundės po bandymo nužudyti buvusį prezidentą, jo kūnas rastas ant stogo vos už 130 jardų nuo scenos, kurioje kalbėjo D. Trumpas.

FTB taip pat nustatė, kad jis turėjo du mobiliuosius telefonus, iš kurių antrasis buvo rastas namuose. Telefone buvo tik 27 kontaktai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Feikuva?

Feikuva? portretas
Žmogus kaip tik gal žavejosi karaliais?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių