Iranas nuteisė mirties bausme šešis vyrus už išpuolius šalies pietvakariuose

  • Teksto dydis:

Iranas nuteisė mirties bausme šešis vyrus už išpuolius, kuriuos įvykdė su Iraku besiribojančioje provincijoje veikianti etninių arabų teroristinė grupuotė, pirmadienį pranešė teismai.

Pietvakarių Chuzestano provincijos sostinėje Ahvaze teismas „mirties bausme nuteisė šešis teroristinės grupuotės „Harakat al-Nidal“ narius“, teigiama teismų interneto svetainėje „Mizan Online“.

Jie buvo pripažinti kaltais dėl „ginkluotų operacijų“ 2017–2019 metais, per kurias žuvo keturi žmonės, įskaitant karį ir du sukarintų pajėgų „Basij“ narius, sakoma pranešime.

Šeši myriop pasmerkti asmenys buvo įvardyti kaip Ali Mojadamas (Ali Modžadamas), Mohammadas Reza Moghadamas (Mohamadas Reza Moghadamas), Moeinas Khanfari (Moeinas Chanfaris), Habibas Derisas, Adnanas Ghobishavi (Adnanas Gobišavis) ir Salemas Mousavi (Salemas Musavis).

„Mizan Online“ teigė, kad jie „vykdė savo Europos lyderių, tokių kaip Habibas Nabganas ir Habibullah (Habibo) Chaabo (Habibulos (Habibo) Čaabo), įsakymus“.

H. Chaabas yra Irano ir Švedijos disidentas, kuris dingo Turkijoje per 2020-ųjų vizitą ir dabar teisiamas Irane, nepripažįstančiame dvigubos pilietybės.

Iranas taip pat apkaltino „Harakat al-Nidal“ „bendradarbiavimu su kitomis teroristinėmis grupuotėmis“ dėl 2018 metais įvykdyto išpuolio prieš karinį paradą Ahvaze, per kurį, pareigūnų teigimu, žuvo 25 ir buvo sužeista beveik 250 žmonių.

Teisių gynimo grupių, įskaitant „Amnesty International“, duomenimis, Iranas kasmet įvykdo daugiau mirties bausmių nei bet kuri kita valstybė, išskyrus Kiniją.

Praėjusį mėnesį Irano teismai nuteisė mirties bausme kurdų kovotoją, kuris buvo nuteistas už policijos pareigūno nužudymą. Šį žingsnį pasmerkė teisių grupės, pavadinusios jį politiniu kaliniu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Saunuoliai persai. Demokratiskai zudo banditus, zmogzudzius ir vakaru byb.ciulpius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių