Izraelio medikai: netoli Tel Avivo per išpuolį peiliu žuvo moteris

  • Teksto dydis:

Tel Avivo priemiestyje sekmadienį per išpuolį panaudojant peilį žuvo moteris, o dar trys žmonės buvo sunkiai sužeisti, paskelbė Izraelio greitosios medicinos pagalbos tarnyba.

Policija pranešė, kad įtariamas palestinietis buvo „neutralizuotas“.

Išpuolis buvo įvykdytas keliose Holono vietose Izraelio komercinio centro Tel Avivo pakraštyje, pranešė izraeliečių skubios pagalbos tarnyba „Magen David Adom“ (MDA), Izraelio ir „Hamas“ karui Gazos ruože tęsiantis jau beveik dešimt mėnesių ir didėjant įtampai regione.

Iš Izraelio okupuoto Vakarų Kranto atvykusį įtariamąjį neutralizavo į įvykio vietą atvykęs policijos pareigūnas, sakoma pajėgų pareiškime, kuriame nepateikiama išsamesnės informacijos.

Netrukus po išpuolio nuo patirtų sužalojimų mirė sunkiai sužeista 70-metė moteris, pranešė MDA.

Dar trys vyrai buvo sužeisti.

Organizacijos teigimu, 70-mečio būklė buvo kritinė, 68-erių vyras sužeistas sunkiai, o 26-erių jaunuolis – vidutiniškai sunkiai.

„Tai buvo sudėtingas ir sunkus teroristinis išpuolis, kurio aukos buvo išsidėsčiusios trijose skirtingose vietose, maždaug 500 metrų atstumu viena nuo kitos“, – nurodė MDA. 

Įtampa regione padidėjo, Iranui ir jo remiamoms Artimųjų Rytų ginkluotoms grupuotėms pagrasinus atkeršyti už trečiadienį Teherane įvykdytą islamistų grupuotės „Hamas“ politinio vadovo Ismailo Haniyeh (Ismailo Hanijės) nužudymą ir už keliomis valandomis anksčiau Beirute Izraelio įvykdytą smūgį, per kurį žuvo „Hezbollah“ vadas Fuadas Shukras (Fuadas Šukras). Dėl šių išpuolių Iranas ir jo sąjungininkai kaltina Izraelį. 

Karas Gazos Ruože prasidėjo po to, kai „Hamas“ kovotojai spalio 7-ąją užpuolė Izraelį. Per tą išpuolį, oficialiais Izraelio duomenimis pagrįstais AFP skaičiavimais, žuvo 1197 žmonės, daugiausia civiliai.

Kovotojai taip pat paėmė į nelaisvę 251 žmogų, iš kurių 111 vis dar laikomi įkaitais Gazos Ruože, įskaitant 39, kurie, kariuomenės teigimu, yra žuvę.

Pasak „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos, per Izraelio karinę kampaniją žuvo mažiausiai 39 550 žmonių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių