Kalnuose lokys sudraskė jauną merginą: gyvūną prikvietė taisyklių nesilaikantys žmonės?

  • Teksto dydis:

Pasivaikščiojimas kalnuose pasibaigė tragiškai. Rumunijos kalnų kurorte lokys užpuolė ir sudraskė jauną merginą. Kartu su ja vaikščiojęs vaikinas sugebėjo iškviesti gelbėtojus, tačiau jau buvo per vėlu. Vietiniai pasakojo, kad lokiai miestelio apylinkėse lankosi ieškodami maisto tarp turistų paliktų atliekų.

Rumunijos Buštenio miestelyje vyksta tyrimas po to, kai 19-metę merginą sudraskė lokys. Tragedija įvyko netoli pėsčiųjų tako, kuriuo jauna pora ėjo. Atvykę gelbėtojai gyvūną turėjo nušauti, kad galėtų priartėti prie aukos. Lokys buvo agresyvus ir nuo aukos kūno nesitraukė. 

Kraupų įvykį stebėjęs merginos draugas sako, jog ataka buvo netikėta, o jo pastangos nuvyti lokį bergždžios. 22 metų vaikinas vis dar šoke, tačiau žurnalistams papasakojo, kaip gyvūnas merginą nusitempė už kojos, o tada jis jos nebematė.

Iškviesti gelbėtojai pirmiausia rado merginos kuprinę, tada bandė nusileisti į daubą, kad ją pasiektų. Bet lokys saugojo savo auką.  

„Lokys buvo prie pat aukos ir rodė agresiją. Negalėjome prieiti arčiau“, – tikino kalnų gelbėtojas.  

Anot vietos gyventojų, meškos dažnai atkeliauja iš miškų. Jos susiduria su žmonėmis miestelyje arba kalnų takuose. Vietiniai teigia, kad bando lokius baidyti garsu, tačiau veltui.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Žmonės pasakojo, kad šiukšlių konteineriai nebūna gerai uždaryti ir lokiai juose ieško maisto.  

„Ir meškos, ir lapės yra gerai šeriamos turistų, kurie nesilaiko taisyklių“, – teigė bėgikas Sot Dan Hriscu.

Vietos valdžia tvirtina daranti viską, jog situaciją suvaldytų. 

„Jau buvo keli tuzinai perkėlimų, pasalų, baidančių garso ir šviesos signalų, daugelis kitų veiksmų tokioms situacijoms valdyti“, – kalbėjo Buštenio mero pavaduotojas. 

Deja, kol kas problema išlieka. Perkeltas meškas pakeičia kitos, kurios toliau ieško ėdesio tarp turistų atliekų miestelio apylinkėse. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Lietuvoje , pastebėjus lokį , reikia nedelsint nušauti , kol neįvyko nepataisoma TRAGEDIJA , TAI NE MŪSŲ VIETŲ PLĖŠRUS INVAZINIS ŽVĖRIS , O INVAZIJA YRA NAIKINAMA .

Nieko

Nieko portretas
Viena valkata mažiau

aha !

aha ! portretas
,,... jie abu traškūs ir skanūs..."
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių