Rusijoje gaudomi ir prievarta mobilizuojami tūkstančiai migrantų

  • Teksto dydis:

Rusijos institucijos, jų pačių duomenimis, į karą Ukrainoje jau nusiuntė 10 000 natūralizuotų vyrų.

„Mes sugavome daugiau kaip 30 000 (migrantų), kurie gavo pilietybę ir nenorėjo registruotis į karinę tarnybą. Ir apie 10 000 jų nusiuntėme į karinės specialiosios operacijos zoną“, – kalbėdamas Sankt Peterburgo teisininkų forume sakė Rusijos tyrimų komiteto vadovas Aleksandras Bastrykinas. A. Bastrykinas buvo Rusijos prezidento Vladimiro Putino bendramokslis ir yra laikomas artimu jo bendražygiu.

Imigrantai pirmiausiai kasa apkasus ir stato įtvirtinimus. „Tam reikia tikrai stiprių rankų“, – kalbėjo A. Bastrykinas. Saugumo institucijos pastaraisiais mėnesiais vis vykdė reidus įmonėse, kuriose dirba svetimšaliai darbininkai, pirmiausiai – iš posovietinių šalių Vidurio Azijoje.

Migrantai, kurie jau yra gavę rusiškus pasis, neretai buvo per prievartą imami į kariuomenę, pranešė rusų žiniasklaida. Kitiems pažadėta supaprastinta natūralizacijos procedūra, jei jie bus išsiųsti į frontą.

V. Putino duomenimis, šiuo metu fronte yra iš viso 700 000 rusų karių. Dalis jų yra vyrai, pašaukti 2022 m. rudenį per dalinę mobilizaciją. Kadangi ši priemonė nėra populiari, Kremlius nori atsisakyti naujų mobilizacijos bangų ir ieško kitų galimybių nuostoliams kompensuoti.


Šiame straipsnyje: Rusijamigrantaimobilizacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

> Na rusai patys rašo

> Na rusai patys rašo portretas
Tai ką rašo Rusijoje ženkliai skyriasi nuo musu šūdasklaidos rašliavos. Tai, jeigu naujasis migrantas turi karine profesija ir yra tinkamo amžiaus jam siuloma eiti ginti savo naujos Šalies ir už tai mokamas atligys. O ne tai ką rašo - GAUDOMI PER PRIEVARTA. Nemaišykite su 404 ukraina ...

bybiaciulpis esi Tu

bybiaciulpis esi Tu portretas
`

Dusk vatinis

Dusk vatinis portretas
O, ir cia komentaruose putkos bybiaciulpiu yra :) Slava Ukraine
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių