Rusijos dronas atakavo kaimą Chersono srityje, sužeistas civilis

Chersono srities Antonivkos kaime 68 metų vyrą sužeidė iš Rusijos drono numestas sprogmuo, jis nuvežtas į ligoninę.

Tai „Telegram“ kanale pranešė Chersono srities karinė administracija, kuria remiasi „Ukrinform“.

„Okupacinė kariuomenė vėl atakuoja taikius Antonivkos gyventojus. Iš bepiločio orlaivio numestas sprogmuo sužeidė 68 metų amžiaus vyrą. Jis buvo nuvežtas į ligoninę dėl sprogimo sukeltos traumos ir kojos sužeidimo“, – rašoma pranešime.

Pažymima, kad medikai teikia sužeistajam reikiamą pagalbą.

Kaip jau buvo pranešta, Rusijos kariuomenė nuolat apšaudo Chersono sritį, beveik kasdien priešas žudo ir žaloja civilius gyventojus, griauna namus, įmones, energetikos, dujų ir įvairius infrastruktūros objektus.

Beveik 20 kartų atakavo Nikopolio rajoną iš artilerijos ir dronų

Pirmadienį Dnipropetrovsko srities Nikopolio rajonas patyrė beveik 20 Rusijos atakų.

Tai „Telegram“ kanale pranešė Dnipropetrovsko srities tarybos vadovas Mykola Lukašukas, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„Iš viso rajoną beveik dvi dešimtis kartų atakavo bepiločiai orlaiviai ir artilerija. Buvo smogta rajono centrui, Pokrovskės, Červonohrihorivkos, Myrivkos ir Marhaneco bendruomenėms“, – informavo M. Lukašukas.

Pasak pareigūno, per apšaudymus nukentėjo du daugiaaukščiai gyvenamieji namai, devyni privatūs namai, dvi parduotuvės, kioskas, ferma, laboratorija, lombardas, biurų patalpos, komunalinė įmonė, du ūkiniai pastatai, keturi lengvieji automobiliai ir sunkvežimis, elektros perdavimo linijos.

Anksčiau buvo pranešta, kad Rusijos artilerija liepos 22 d. apšaudė Nikopolį, buvo sužeisti penki žmonės, vienas vyras paguldytas į ligoninę.

Informavo, kaip antradienį Ukrainoje bus tiekiama elektra

Priemonės, ribojančios elektros energijos vartojimą, antradienį, liepos 23-iąją, galios visą parą.

Tai pirmadienį feisbuke pranešė Nacionalinė energetikos kompanija „Ukrenerho“, kuria remiasi „Ukrinform“.

„Rytoj, liepos 23 d., vartojimo ribojimo priemonės galios visą parą. Nuo 14 val. iki 24 val. – trys išjungimų eilės“, – rašoma pranešime.

Kitomis paros valandomis bus taikomos dvi išjungimų eilės.

Bendrovė pažymėjo, kad tenka riboti elektros vartojimą dėl masinių Rusijos atakų prieš Ukrainos energetikos sistemą nuo šių metų pradžios.

Kaip anksčiau buvo pranešta, anomalios kaitros laikotarpiu elektros suvartojimas Ukrainoje pasiekė maksimumą ir gerokai viršija turimus gamybos pajėgumus.

Čekija prisijungė prie tarptautinės dronų Ukrainai koalicijos

Čekija oficialiai prisijungė prie tarptautinės koalicijos, kurios tikslas – aprūpinti Ukrainą bepiločiais orlaiviais. Jai vadovauja Latvija ir Didžioji Britanija.

Tai pirmadienį pranešė Latvijos gynybos ministerija, kuria remiasi „Ukrinform“.

„Čekija prisijungė prie Latvijos ir Didžiosios Britanijos vadovaujamos bepiločių orlaivių Ukrainai koalicijos, kai jos delegacija pasirašė savitarpio supratimo memorandumą per 75-ąjį jubiliejinį NATO viršūnių susitikimą Vašingtone liepos 11 d.“, – sakoma pranešime.

Po Čekijos prisijungimo dronų koalicijos narių skaičius išaugo iki 16.

Be Latvijos ir Didžiosios Britanijos, dronų koalicijai priklauso Australija, Čekija, Danija, Prancūzija, Estija, Italija, Naujoji Zelandija, Kanada, Lietuva, Nyderlandai, Lenkija, Ukraina, Vokietija ir Švedija.

„Kiekviena koalicijos valstybė gali reikšmingai prisidėti prie Ukrainos pastangų, taip pat paremti savo nacionalinės pramonės plėtrą“, – pažymėjo Latvijos gynybos ministras Andris Sprudas.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, dronų Ukrainai koalicijos šalys pasirašė savitarpio supratimo memorandumą, kuriame numatoma sudaryti bendrą 45 mln. eurų fondą.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių