Rusijos teismas skyrė pusseptintų metų kalėjimo žurnalistei A. Kurmashevai

  • Teksto dydis:

Rusijos teismas skyrė pusseptintų metų kalėjimo JAV ir Rusijos pilietybes turinčiai žurnalistei Alsu Kurmashevai, kaltintai „melagingos“ informacijos skleidimu apie rusų kariuomenę, pirmadienį pranešė teismo atstovė.

„Alsu Kurmasheva buvo nuteista. Šešeri metai, šeši mėnesiai“, – naujienų agentūrai AFP sakė Tatarstano Aukščiausiojo Teismo atstovė spaudai Natalija Loseva.

A. Kurmashevos darbdavys JAV finansuojamas „Laisvosios Europos radijas/Laisvės radijas“ (Radio Free Europe/Radio Liberty, RFE/RL) teismo procesą pavadino „pasityčiojimu iš teisingumo“.

A. Kurmasheva kaltinama pažeidusi Rusijos cenzūros taisykles ir neužsiregistravusi kaip „užsienio agentė“. Jos darbdaviai pasmerkė šią bylą kaip politiškai motyvuotą.

A. Kurmasheva buvo sulaikyta praėjusių metų spalį, kai buvo iš Prahos, kur gyveno, grįžusi į Rusiją dėl skubių šeimyninių reikalų.

Kiek anksčiau šiais metais Rusija RFE/RL priskyrė prie „nepageidaujamų organizacijų“, todėl jos darbuotojams ir partneriams gresia baudžiamasis persekiojimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Bent pavarde be klaidu parašykit- Kurmaševa jinai

Pastaba

Pastaba portretas
Neįdomu ką daro Rusija. Tik nereikia skleisti melo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių