Tel Avive nugriaudėjo sprogimas, vienas žmogus žuvo

  • Teksto dydis:

Tel Avive esančiame pastate ankstų penktadienio rytą nugriaudėjus sprogimui vienas žmogus žuvo ir du buvo lengvai sužeisti, pranešė Izraelio gelbėjimo tarnyba.

Ankstesniame policijos pranešime teigiama, kad septyni žmonės buvo lengvai sužeisti, tačiau jie daugiausia buvo šoko būsenos, sakė Izraelio greitosios medicinos pagalbos tarnybos „Magen David Adom“ (MDA) atstovas Zaki Helleris.

Policijos atstovas Deanas Elsdunne'as nurodė, kad pastate buvo rastas kūnas su skeveldrų padarytais sužalojimais.

Izraelio policija penktadienį pranešė, kad prieš 4 val. vietos (ir Lietuvos) laiku viename Tel Avivo pastate nugriaudėjo galingas nežinomos kilmės sprogimas, o kariuomenė teigė tirianti galimą išpuolį iš oro.

„Į įvykio vietą atvyko daug policijos pareigūnų ir sprogmenų neutralizavimo ekspertų, kurie sprendžia susidariusią situaciją, – sakoma policijos pareiškime. – Policijos pajėgos tikrina teritoriją, ar joje nėra įtartinų objektų.“

Pareiškime policija paragino „gyventojus laikytis saugumo nurodymų ir nesiartinti prie nuolaužų ar skeveldrų, kuriose gali būti sprogmenų, ir jų neliesti“.

Pirminiais tyrimo duomenimis, sprogimas įvyko nukritus aviaciniam taikiniui, pranešė Izraelio kariuomenė.

„Nebuvo įjungtos sirenos“, – sakoma kariuomenės pareiškime ir priduriama, kad karinės oro pajėgos sustiprino oro patruliavimą, kad apsaugotų Izraelio oro erdvę.


Šiame straipsnyje: Izraelissprogimastev avivas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių