Ugniagesių tarnyba: gaisras Ruano katedroje kontroliuojamas

  • Teksto dydis:

Prancūzijos šiaurėje esančiame Ruano mieste ketvirtadienį garsiosios katedros smailėje kilęs gaisras yra kontroliuojamas, pranešė vietos ugniagesių tarnyba.

Pranešama, kad užsidegė 120 metrų aukščio katedros smailės restauravimo darbus dengianti plastikinė danga. Pareigūnai kol kas nenurodė tikslios gaisro priežasties.

Vietos ugniagesių tarnyba SDIS76 sakė, kad pranešimas apie gaisrą buvo gautas maždaug vidurdienį (13 val. Lietuvos laiku) ir kad įvykio vietoje yra 33 automobiliai bei 63 ugniagesiai.

Vietos ugniagesių vadovas Stephane'as Gouezecas (Stefanas Guzecas) teigė, kad gaisras kontroliuojamas, tačiau dar neužgesintas.

Vietos valdžios institucijų teigimu, trys darbininkai, bandydami gesinti gaisrą gesintuvais, patyrė lengvą apsinuodijimą smalkėmis.

„Gaisras kilo smailės viršūnėje, kuri padaryta ne iš medžio, o iš metalo“, – naujienų agentūrai AFP nurodė Pajūrio Senos departamento prefektūra.

Ruano arkivyskupas Dominique'as Lebrunas  Dominique'as Lebrunas (Dominikas Lebrenas) sakė, kad gaisras kilo zonoje, kurioje darbininkai dezinfekuoja save išeidami iš statybų vietos.

Gaisras kilo smailės viršūnėje, kuri padaryta ne iš medžio, o iš metalo.

Kultūros ministerija atmetė bet kokią smailės griūties grėsmę ir pridūrė, kad šiuo metu vertina, ar ugniagesiai, gesindami liepsnas, nepažeidė dviejų katedroje esančių meno kūrinių.

Užsidegus medinėms stogo konstrukcijoms 2019 metais buvo padaryta didžiulė žala Paryžiaus Dievo Motinos katedrai (Notre-Dame de Paris). Jos restauravimas tik dabar artėja prie pabaigos.

Ruano katedros statybos prasidėjo XII amžiuje ir truko kelis šimtmečius, kol šventovė įgavo dabartinį pavidalą.

Katedra restauruojama nuo 2017-ųjų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių