Ukraina nurodė privalomai evakuoti vaikus ir jų globėjus iš dalies Donecko srities

Ukraina ketvirtadienį paskelbė nurodžiusi privalomai evakuoti vaikus ir jų globėjus iš kelių miestų ir kaimų rytinėje Donecko srityje, kur intensyvėja kovos su Rusija.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Rusijos ugnies galia dabar sutelkta Donecko regione, kurį Kremlius teigė aneksavęs 2022 metais, nors visiškai niekada jo nekontroliavo.

„Tai svarbus sprendimas, kuriuo visų pirma siekiama išsaugoti mūsų vaikų gyvybes. Saugumo padėtis regione nuolat blogėja, o apšaudymo intensyvumas didėja“, – socialiniuose tinkluose pareiškė Donecko srities gubernatorius Vadymas Filaškinas.

Jis paminėjo Lymano miestą, kurį rusų pajėgos buvo trumpai užėmusios, taip pat keletą kitų kaimų netoli fronto linijos, įskaitant Prohreso kaimą.

Pirmaisiais karo mėnesiais V. Zelenskis ragino visus pramoninio Donecko regiono gyventojus bėgti, tačiau šie įsakymai nebuvo privalomai vykdomi.

Praėjusį mėnesį, Rusijos pajėgoms pradėjus naują puolimą Charkivo srityje, Ukraina buvo priversta iš kitų fronto linijos rajonų nukreipti savo pajėgas į šį regioną.


Šiame straipsnyje: evakuacijakaras UkrainojeRusijaDoneckasvaikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių