Ukrainos generalinis štabas pateikė ataskaitą, kas įvyko fronte per Kalėdas

  • Teksto dydis:

Per dieną priešas surengė oro smūgį ir septynis išpuolius reaktyvinėmis salvinės ugnies sistemomis, Ukrainos generalinis štabą cituoja Unian.

Rusijos okupantai ir toliau stengiasi vykdyti puolamuosius veiksmus Bachmuto, Avdijivkos ir Lymano kryptimis. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo duomenimis, nepaisant vadinamųjų paliaubų, Rusijos okupantai ir toliau tankų, minosvaidžių ir artilerijos ugnimi apšaudo Ukrainos dalinių pozicijas.

„Priešas telkia pastangas vykdyti puolamuosius veiksmus Bachmuto, Avdijivkos ir Lymano kryptimis ir stengiasi pagerinti taktinę padėtį Kupjansko kryptimi. Novopavlivskėje, Zaporižioje ir Chersone jie ir toliau aktyviai gina anksčiau užimtas pozicijas“, – rašoma pranešime.

Slobožanskės kryptimi užgrobėjai apšaudė keturių Charkivo srities gyvenviečių teritorijas.

Kupjansko ir Lymano kryptimis priešo ugnis buvo užfiksuota 13-oje gyvenviečių; Bachmuto kryptimi priešas apšaudė daugiau kaip 15 gyvenviečių; Avdijivkos kryptimi priešas apšaudė šešias Donecko srities gyvenvietes.

Novopavlivskės kryptimi buvo apšaudytos keturios Donecko srities gyvenvietės; Zaporižios kryptimi apšaudyta 16 gyvenviečių; Chersono kryptimi nuo minosvaidžių ir artilerijos ugnies nukentėjo civilinė infrastruktūra greta 17-os gyvenviečių.

Generalinis štabas taip pat įspėjo, kad visoje Ukrainoje išlieka priešo oro ir raketų smūgių kritinei infrastruktūrai pavojus.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojekarasataskaita

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių