Per Velykų audras JAV pietuose žuvo mažiausiai 18 žmonių

JAV pietuose sekmadienį siaučiant smarkioms audroms žuvo mažiausiai 18 žmonių, nuo Luizianos iki Apalačų kalnų buvo apgriauta šimtai namų ir kitų pastatų.

Daug žmonių dalį pirmadienio nakties praleido glausdamiesi rūsiuose, sieninėse spintose ar voniose, sirenoms perspėjant dėl galimų tornadų.

Ypač nukentėjo Čatanuga Tenesyje ir kelios apygardos Džordžijos šiaurės vakaruose. Čatanugos rajone ligoninėse atsidūrė mažiausiai 14 žmonių. Mažiausiai 10-ies ugniagesių departamentų gelbėtojai, gavę daugiau nei 300 iškvietimų, tikrina namus.

Džordžijoje Mario apygardos ugniagesių departamento vadovas Dewayne'as Bainas (Deveinas Beinas) televizijai WAGA-TV sakė, kad smarkiai apgadinti du namelių ant ratų parkai, žuvo penki žmonės, o dar penki atsidūrė ligoninėje. Dar vienas žmogus žuvo medžiui užvirus ant namo Kartersvilyje.

Misisipės valstijoje, pirmadienio ryto duomenimis, žuvo 11 žmonių, tviteryje pranešė nepaprastųjų situacijų valdymo agentūra, pažadėjusi pateikti smulkesnės informacijos kiek vėliau. Tarp žuvusiųjų yra sutuoktinių pora.

Arkanzase žuvo vienas žmogus, kai Vait Hole, esančiame maždaug už 35 mylių į pietryčius nuo Litl Roko, ant namo užvirto medis, pranešė Džefersono apygardos nepaprastųjų situacijų valdymo departamentas.

Arkanzaso valstijoje galingi sekmadienį kilusių audrų vėjai paliko be elektros daugiau nei 125 tūkst. namų ir įmonių, o elektros bendrovė „Entergy Arkansas“ teigė, kad gali prireikti kelių dienų, kol bus sutvarkyti nutraukti tinklai.

Kaip skelbia apie elektros tiekimo sutrikimus informuojantis tinklalapis poweroutages.us, audros siautėjo visą naktį, sukeldamos potvynius ir purvo nuošliaužas kalnuotose vietovėse bei palikdamos be elektros maždaug 750 tūkst. žmonių 10-yje valstijų nuo Teksaso iki Džordžijos ir Vakarų Virdžinijos.

Nacionalinė meteorologijos tarnyba gavo šimtus pranešimų apie visame regione išverstus medžius, įskaitant daugybę pranešimų apie pramuštus stogus ir nutrauktas elektros linijas.

Keli susiformavę tornadai buvo užfiksuoti Pietų Karolinoje, kur apgadintos kelios dešimtys namų nuo Senekos iki Klemsono.

Pagalbos tarnybų pareigūnai skubėjo įkurti prieglaudas Šiaurės Karolinos kalnuose, kur per kelias valandas iškrito 13 centimetrų lietaus.

Misisipės gubernatorius Tate'as Reevesas (Teitas Rivsas) sekmadienį vakare paskelbė ekstremalią padėtį dėl, jo žodžiais, kelių valstijoje susidariusių tornadų.

Nacionalinė meteorologijos tarnyba prognozuoja, kad audros frontas pirmadienį praslinks Vidurio Atlanto valstijomis, galimai atnešdamos tornadus, vėją ir krušą. Tuo tarpu naujienų agentūros pranešė apie išverstus medžius, užtvindytas gatves ir kitą žalą Alabamoje, Tenesyje ir Džordžijoje.

Prieš tai, kai audros atslinko į Misisipę, keli tornadai ir stiprūs vėjai siautė Luizianos šiaurėje, bet pranešimų apie rimtai nukentėjusius žmones nebuvo. Pranešta apie daug kur nutrauktą elektros tiekimą.

Monrou Liuzianoje meras Jamie Mayo (Džeimis Majas) televizijai KNOE-TV sakė, kad audra mieste ir jo apylinkėse apgadino 200–300 namų. Regiono oro uoste atšaukti skrydžiai, apgadinti viename angare stovėję lėktuvai.

Luizianos šiaurės vakaruose apgadinta dešimtys pastatų, pranešė vietos žiniasklaida.

Alabamos valstijoje žaibas smogė į Šouls Kriko baptistų bažnyčią Praisvilyje, apgadindamas stogą ir smailę, tinklalapiui AL.com pranešė Morgano apygardos nepaprastųjų situacijų valdymo agentūros atstovas Eddie Hicksas (Edis Hiksas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,placiajame PASAULYJE DAUG NAUJIENU ir...

...,placiajame PASAULYJE DAUG NAUJIENU ir... portretas
ne VISOS JOS GEROS... TASKAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių