Receptas: kuskuso apkepas su datulėmis ir fetos sūriu

Kuskuso apkepas - greitai ir lengvai pagaminamas gardus karštas patiekalas. Šis neįprastas lietuvių virtuvėje gardėsis nuo didelių rūpesčių išvaduos šeimininkus ir padės nustebinti netikėtai užsukusius svečius.

Apkepui reikės:

1 litro sultinio

3 valgomus šaukštus medaus

1,5 stiklinės kuskuso

1 didelio svogūno

1 galvutės česnako

350 g fetos sūrio

250 g džiovintų lipnių datulių

1 saujos konservuotų Chalapos aitriųjų paprikų (jalapeno pipirų)

Gaminimas:

Keptuvėje apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną ir sukapotas česnako skilteles.

Iš kubelių arba vištienos išvirtame sultinyje ištirpiname medų, suberiame kuskusą, apkeptą svogūną ir česnaką, susmukintas datules, susmulkintus pipirus.

Indą su mase uždengiame ir pašauname į bent iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Verdame 10-15 min. Tada sudedame fetos sūrį ir verdame dar 10 minučių.

Skanaus!

 

 

 


Šiame straipsnyje: kuskusasreceptasfetos sūris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Lietuviškai užkandžių klasikai – pasaulinis titulas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Lietuviškai užkandžių klasikai – pasaulinis titulas (receptai)

    Šaltibarščiai jau sulaukė įvertinimo svetur, atėjo laikas ir naujai lietuviškos virtuvės žvaigždei pasaulyje – aromatingai keptai duonai. Praėjusių metų pabaigoje ji sulaukė įtakingo tarptautinio maisto portalo pripažini...

  • Duona: nuo kulto iki mitų
    Duona: nuo kulto iki mitų

    Vasario 5-ąją minima Šv. Agotos, arba Duonos, diena. Deja, visuomenėje įsigalėjęs įsitikinimas, kad žengiant sveikos mitybos keliu reikėtų vengti ar net atsisakyti duonos. Ekspertė griauna apie duoną sklandančius mitus ir primena: duona &nd...

  • Skaniai ir sveikai: vaikų mityba žiemą
    Skaniai ir sveikai: vaikų mityba žiemą

    Tėvams kartais pritrūksta žinių, kaip tinkamai pasirūpinti vaiko sveikata ir kokia mityba jaunam, augančiam organizmui būtina skirtingais sezonais. Kaip užtikrinti sveiką ir subalansuotą vaiko mitybą šiuo sezonu, kokio maisto turėtų būti p...

  • Pikantiškos salotos – sveikiau
    Pikantiškos salotos – sveikiau

    Nusprendus sveikiau gyventi, nebūtina mitybą iškart keisti iš pagrindų – mažesni žingsneliai gali būti netgi sėkmingesni, nes prie ne tokių drastiškų pokyčių lengviau prisitaikyti. Pavyzdžiui, daugelyje namų tikru skan...

  • Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių
    Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių

    Geras maistas turi būti gaminamas greitai. Tuo įsitikinęs restorano „Ridikai“ savininkas Marius Šulcas, kuris papasakojo, kaip vištieną braziliškai galima pasigaminti vos per kelias minutes. ...

    1
  • Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga (receptai)

    Žiemą žvalgomės į sotesnius ir šiltesnius maisto patiekalus. Svarbiu jų ingredientu gali tapti ir nebrangiai kainuojanti varškė, panaudojama ne tik desertams, bet ir sūriems, pikantiškiems patiekalams. ...

    5
  • Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu
    Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu

    Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...

    3
  • Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)

    Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...

  • Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
    Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą

    Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...

  • K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina <span style=color:red;>(receptai)</span>
    K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)

    Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...

Daugiau straipsnių