Estafetę iš krepšininkių perims futbolininkės

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Lietuvoje startuos Europos jaunimo (iki 20 metų) merginų krepšinio čempionatas, kitą – devyniolikmečių futbolininkių Europos čempionatas.

Krepšininkės į Klaipėdos ir Vilniaus arenas žengs jau rytoj.

Lietuvės varžybas pradės vadinamojoje mirtininkių grupėje. Trenerio Viliaus Stanišausko vadovaujama komanda A grupėje išmėgins jėgas su Latvijos, Prancūzijos ir Slovėnijos krepšininkėmis.

Prancūzės – šio amžiaus grupės 2023 m. Europos čempionės, latvės – vicečempionės, slovėnės – B diviziono čempionės.

B grupėje varžysis Portugalijos, Ispanijos, Juodkalnijos ir Švedijos ekipos, C – Lenkijos, Italijos, Turkijos ir Suomijos, D – Vengrijos, Serbijos, Vokietijos ir Izraelio.

„Švyturio“ arenoje vyks A ir B grupių kovos, o sostinės „Jeep“ aikštėje – C ir D. Lemiamos akistatos numatytos „Twinsbet“ arenoje Vilniuje (liepos 12–14 d.).

Sirgaliai galės nemokamai stebėti visas varžybas.

Žaisime su labai stipriomis rinktinėmis, tačiau galime pažadėti: kovosime iš širdies.

Lietuvės, besiruošdamos čempionatui, šiomis dienomis du kartus nugalėjo bendraamžes iš Ukrainos (65:53 ir 68:56) ir pralaimėjo portugalėms (60:66).

„Išbandėme skirtingas gynybos technikas. Apmaudu, kad neišvengėme traumų. Ugnė Grigaliūnaitė, kuri turėjo būti viena pagrindinių žaidėjų, susižeidė pėdą ir praleis Europos čempionatą. Rusnė Augustinaitė, starto penketo krepšininkė, su ukrainietėmis nežaidė dėl traumos, bet tikimės, kad ji spės atsigauti iki čempionato“, – kalbėjo V. Stanišauskas.

Europos jaunimo (iki 19 metų) merginų futbolo čempionatas vyks liepos 14–27 d. Kaune, Marijampolėje ir Jonavoje.

A grupėje varžysis Lietuvos, Anglijos, Prancūzijos ir Serbijos rinktinės, B grupėje – Ispanijos, Vokietijos, Nyderlandų ir Airijos atstovės. Į pusfinalį pateks 1–2 vietas grupėse užėmusios komandos. Finalas numatytas 27 d. Dariaus ir Girėno stadione.

Trenerio belgo Cederiqueʼo Tullenerso vadovaujama Lietuvos ekipa 14 d. Dariaus ir Girėno stadione susitiks su Anglijos futbolininkėms, 17 d. – su prancūzėmis, 20 d. – su serbėmis.

„Turime žiūrėti realistiškai: žaisime su labai stipriomis rinktinėmis iš šalių, kurios į moterų futbolą investuoja jau seniai, turi didelį žaidėjų pasirinkimą. Tai – aukščiausias lygis ir lygiuotis į šias komandas būtų šiek tiek nesąžininga, tačiau galime pažadėti, kad kovosime iš širdies. Tikiuosi, kad šis renginys paskatins dar daugiau merginų įsitraukti į futbolą“, – sakė C. Tullenersas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių