Turkus palaužę Nyderlandai – tarp keturių stipriausių Europos čempionato komandų

  • Teksto dydis:

Šeštadienio vakarą Vokietijoje vykstančiame Europos futbolo čempionate buvo sužaistas paskutinysis ketvirtfinalis tarp Nyderlandų ir Turkijos rinktinių.

Susitikimas prasidėjo atsargiai – pirmąjį pusvalandį labai kažko pavojingo neišvydome.

Nors vizualiai atrodė, jog rungtynes kontroliuoja Nyderlandai, visgi gynyboje neklydę turkai pirmieji atidarė įvarčių sąskaitą.

Po kampinio antrąkart į baudos aikštelę pasiųstas kamuolys gražiai nukrito tiesiai turkų gynėjui Sametui Akaydinui ant galvos ir šis stipriu smūgiu išvalė visus voratinklius iš Nyderlandų rinktinės vartų tinklo.

Toliau tankiai, organizuotai ir agresyviai gynęsi turkai išlaikė rezultatą iki pat pirmojo kėlinio pabaigos.

Sužaidus daugiau nei valandą, galiausiai Nyderlandai sugebėjo pralaužti turkų gynybą. Po Memphio Depay perdavimo iš krašto Stefanas de Vrijus galva nuginklavo turkų vartininką Mertą Gunoką.

Po penkių minučių Nyderlandai perlaužė rungtynes savo naudai. Po Denzelio Dumfrieso gero perdavimo Cody Gapko, su turkų gynėjo pagalba, pasiuntė kamuolį į vartų vidurį.

Rungtynių pabaiga buvo labai įtempta – turkai kaip įmanydami bandė išlyginti rezultatą. Jiems pavyko kelis kartus sukelti didžiulius „gaisrus“ prie Ronaldo Koemano vadovaujamos komandos vartų, tačiau juos gelbėjo tai netikslūs turkų smūgiai, tai gynėjų blokai ar vartininkas Bartas Verbruggenas.

Galiausiai Nyderlandai atsilaikė ir prisijungė prie Ispanijos, Prancūzijos ir Anglijos Europos čempionato Vokietijoje pusfinaliuose.


Nyderlandi 2 - 1 Turkija

35' [0-1] Sametas Akaydinas

70' [1-1] Stefanas de Vrijus

76' [2-1] Mertas Mulduras (į savus vartus)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Simas

Simas portretas
Užkniso tas angliškas Olandijos pavadinimas Nyderlandai.Mes vokiečių nevadiname gurmanais ,ar dar kaip,suomių finansais irgi ne,lenkų p olandais juk nevadiname.Olandai šaukia Holland ,tai vadinkime taip,kaip ir vadinkime.Kartvelus irgi vadiname taip kaip jie savevadina,o ne gruzinais.Jie ir Lietuva vadina tai kaip mesvainam,o be Lithuania.O Olandams linkiu finalo !

nuomonė

nuomonė portretas
Labai gražios rungtynės- manau, ir turkai turėjo galimybę laimėti-puikūs smūgiai galva į vartus. Bet olandai spyrė kamuolius taikliau.

Ka čia tauzija filadelpijai

Ka čia tauzija filadelpijai portretas
Nemačiau nei vieno palūžusio
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių