Europos futbolo čempionate kelias iki trofėjaus jau aiškus: ar įmanoma išskirti favoritus?

  • Teksto dydis:

Anglijos futbolo sirgaliai visais laikais garsėja kaip vieni triukšmingiausių ir gausiausių Europoje, o šventė jiems – Europos čempionatas – tęsiasi ir toliau. Anglų sirgalių pačioje Vokietijoje ir taip bent keliasdešimt tūkstančių, o jų dar neabejotinai daugės – Anglija žais pusfinalyje, praneša LNK.

„Šiaip gal reikia šiek tiek apginti Anglijos rinktinę. Jeigu mes kalbėsime apie tas rungtynes su šveicarais, manau, kad tai buvo jų geriausios rungtynės kol kas šiame čempionate. Anglai pradėjo žaisti tada, kai praleido įvartį. Tai aš turiu vieną didelį klausimą šios rinktinės treneriui ir štabui, kodėl anglai pradeda žaisti tik tada, kai praleidžia įvartį? Nes praleido, po penkių minučių įmušė, iš karto pradėjo žaist agresyviau, pradėjo eiti į priekį. O šiaip toks labai atsargus, vangus futbolas. Bet tą kartą jie vis tiek žaidė geriau negu įprastai“, – kalbėjo futbolo komentatorius Paulius Jakelis.

Jau aiškus visas likęs kelias iki išsvajoto trofėjaus. Pirmajame pusfinalyje susikaus Ispanija ir Prancūzija, o antrajame vyks Anglijos ir Nyderlandų akistata. Viena iš šių keturių futbolo milžinių taps naujaja Europos čempione. Favoritų Anglijos ir Nyderlandų rinktinėse išskirti, panašu, beveik neįmanoma.

„Manau, kad labai sudėtinga abiejose porose pusfinaliuose įžvelgti ryškius favoritus. Apie ryškius favoritus, manau, kalbos nėra. Bent šiek tiek ryškesniais favoritais irgi sunku ką nors paminėti. Anglai tarsi parodė tam tikrą atsigavimą, bet tuo pačiu Nyderlandai žaidžia gana stabiliai. Jeigu anglai žaistų su ispanais ar prancūzais, aš nedvejodamas sakyčiau, kad anglai yra autsaideriai tų rungtynių. Dabar aš taip sakyti negaliu“, – sakė P. Jakelis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Sunkiai nuspėjama ir pirmoji pora. Ispanai pelno gerokai daugiau įvarčių, bet tai ne visada reiškia sėkmę.

Bent šiek tiek ryškesniais favoritais irgi sunku ką nors paminėti.

„Prancūzai turi labai daug talentų. Aš manau, kad pagal talentą tai yra geriausia komanda šiame turnyre ir aš juos laikiau ir laikau pagrindiniais turnyro favoritais. Šios rungtynės, manau, bus 50/50, bet prancūzai žaidžia tokį erzinantą futbolą. Ispanai žaidžia labai gražų žaidimą, bet ne visada tai dideliuose turnyruose duoda rezultatą“, – teigė P. Jakelis.

Kad ir kaip baigsis šis čempionatas, jis buvo labai sėkmingas Turkijai. Vokietijoje milžinišką palaikymą turintys turkai pasirodymą baigė tik ketvirtfinalyje, o iki jo kūrė įspūdingą šventę Vokietijos miestuose.

„Šiaip turkams pagarba, jie turėjo labai gerą turnyrą. Teko pajausti, kaip švenčia visas miestas, ypatingai įvairiausi bariukai, kurie galbūt priklauso žmonėms, kilusiems iš Turkijos, kaljanų barai ir panašiai… Tiesiog ten žmonės ėjo iš proto, rėkavo ir pasibaigus rungtynėms buvo toks jausmas, tarsi atsidūriau akimirkai Stambule“, – įspūdžiais dalijosi P. Jakelis.

Čempionato finalas liepos 14 d. vyks Berlyne.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių