Lietuvos klubų mūšiai Europoje baigėsi skirtingai

Vilniaus "Žalgiris" tęsia pergalingą žygį Europoje. Pirmose UEFA Konferencijų lygos antrojo atrankos etapo rungtynėse vilniečiai 2:1 įveikė Kipro „Pafos“ komandą.

Svečiai iš Kipro drąsiai pradėjo mačą ir pirmieji susikūrė progą įmušti. Tačiau vilniečiai apsigynė, o netrukus jau džiaugėsi savo sėkme. Du įvarčius pirmajame kėlinyje įmušė Liviu Antalis. Iš pradžių rumunas pabėgo prieš varžovų vartininką ir jį nuginklavo. O netrukus jis pasinaudojo priešininkų gynėjo klaida.

Antrajame kėlinyje po kampinio varžovai rezultatą sušvelnino, kai kamuolys rikošetu nuo Joris Moutachy įskriejo į vartus - 2:1.

Tai buvo jau trečioji žalgiriečių pergalė šį sezoną europinėse varžybose. Pirmajame etape jie du kartus - 2:1 išvykoje ir 1:0 namuose įveikė Suomijos VPS klubą.

Atsakomosios antrojo etapo rungtynės vyks rugpjūčio 1 d. Limasolyje.

Tuo tarpu Vilniaus rajono "TransInvest" ekipa, palankių burtų dėka savo pasirodymą pradėjusi iškart nuo antrojo atrankos etapo, Čekijoje 0:2 nusileido "Mlada Boleslav" ekipą. Čekai įvarčių sąskaitą atsidarė įpusėjus pirmajam kėliniui, pasinaudoję šiurkščia "TransInvest" vartininko klaida. Netrukus jie antrą sykį pasiuntė kamuolį į svečių vartus. Nors atrodė, kad turnyro debiutantai iš Vilniaus rajono neišvengs sutriuškinimo, jie sugebėjo atsilaikyti bei kelis kartus pagrasino šeimininkų vartams. Atsakomasis mačas vyks po savaitės Vilniuje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių