Portugalai užtikrintai susitvarkė su Turkija

F grupėje Europos futbolo čempionate susitiko Portugalija ir Turkija.

Abejos komandos į šias rungtynes atsinešė po pergalę iš pirmojo grupių etapo turo, todėl čia buvo aiškinamasi, kas užims pirmąją vietą F grupėje.

Jau 21-ąją minutę Bernardo Silva išvedė portugalus į priekį. Niekieno nedengiamas portugalas pasinaudojo jam suteikta proga po perdavimo iš kairiojo atakos krašto.

Po kiek daugiau nei penkių minučių rezultatas padvigubėjo – kuriozišką įvartį į savo vartus įsimušė patys turkai. Sametas Akaydinas norėjo grąžinti kamuolį savo vartininkui, tačiau šis nepastebėjo perdavimo ir kamuolys nuriedėjo link vartų. Vartininkas kartu su komandos draugu dar bandė siekti kamuolio, tačiau šis jau buvo kirtęs vartų liniją ir portugalai šventė antrą įvartį.

56-ąją minutę portugalams dar kartą nusišypsojo sėkmė – po perdavimo iš gilumos Cristiano Ronaldo išvengė nuošalės ir sulaukęs, kol prie jo pribėgs vartininkas, ramiai atidavė rezultatyvų perdavimą Bruno Fernandesui. Šiam nieko kito neliko, kaip paspirti kamuolį į vartus.

Turkai vis bandė rasti savo įvartį priešininkų aikštės pusėje, tačiau, nors ir klydę, bet portugalai gynėsi puikiai ir savo vartus išlaikė „sausus“ iki pat rungtynių pabaigos.

Tai buvo jau antroji Portugalijos pergalė grupėje, dabar jie – vienvaldžiai jos lyderiai. Paskutiniajame ture C. Ronaldo ir kompanija rungtyniaus su Sakartvelu. Tuo tarpu turkų lauks čekų išbandymas.


Portugalija 3 - 0 Turkija

21’ [1:0] Bernardo Silva

28’ [2:0] Sametas Akaydinas (į savo vartus)

56’ [3:0] Bruno Fernandesasas



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių