Buriuotojos V. Andrulytės antroji diena žaidynėse – lyg permainingi Marselio vėjai

  • Teksto dydis:

Viktorija Andrulytė ir kitos ILCA 6 jachtų klasės olimpinėje regatoje Marselyje startuojančios buriuotojos vietoj trejų numatytų lenktynių šiandien įveikė tik dvi – trečios prasidėjo, bet buvo nutrauktos.

„Trečiasis plaukimas vyko, tačiau  teisėjai jį atšaukė, nes visiškai nurimo vėjas. Tad grįžome į krantą. Vakare čia prognozuojama audra“, – pasakojo antrose karjeroje olimpinėse žaidynėse kovojanti V.Andrulytė.

Itin sėkmingos Lietuvos buriuotojai šiandien buvo pirmos lenktynės, kuriose ji finišavo penkta tarp visų 43 dalyvių. Antrose lietuvė užėmė 36-ąją vietą.

„Pirmos lenktynės išties sekėsi puikiai, nuo pat pirmo ženklo buvau pirmame dešimtuke ir pavyko pabaigoje dar aplenkti kelis laivus, tad džiaugiuosi finišavusi penkta. O antros lenktynės buvo labai sudėtingos, nes vėjas labai sukinėjosi. Ir man nepavyko atsidurti palankioje pozicijoje“, – sakė V.Andrulytė.

Po ketvirtadienį vykusių pirmųjų lenktynių lietuvė buvo 40-ta. Dabar ji pakilo į 27 vietą.

„Rytoj vėl numatytos trejos lenktynės. Prognozuojamas stipresnis vėjas. Tačiau prognozė yra viena, o realybėje gali būti kitaip“, – aiškino Lietuvos sportininkė.

Iki rugpjūčio 5 d. numatyta surengti dešimt lenktynių. Po jų paaiškės dešimt geriausiųjų, kurios ir kovos dėl Paryžiaus olimpinių žaidynių medalių lemiamose lenktynėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių