Lietuviai vėl žengs į profesionalų bokso ringą

  • Teksto dydis:

"Prašėte šios dvikovos, tad mes jūsų norus išpildysime", – tokią žinutę bokso aistruoliams pasiuntė Egidijus Kavaliauskas. Lietuvos kovotojas į profesionalų ringą žengs rugpjūčio 14-ąją Teksase (JAV).

Numatyta dvylika raundų

Frisko miesto "Ford Center" arenoje E.Kavaliauskas boksuosis su meksikiečių kilmės amerikiečiu Vergilu Ortizu jaunesniuoju.

33-ejų lietuvis iki šiol laimėjo 22 dvikovas (iš jų 18 – nokautais), vieną užbaigė lygiosiomis ir vieną pralaimėjo.

23-ejų JAV boksininkas šventė septyniolika pergalių (visas – nokautais) ir nepatyrė nė vienos nesėkmės.

E.Kavaliausko ir V.Ortizo jaunesniojo dvikovai numatyta dvylika raundų. "Ford Center" arenoje, talpinančioje 12 tūkst. žiūrovų, daugumą sudarys amerikiečio gerbėjai, nes V.Ortizas kilęs būtent iš Teksaso ir gyvena šioje valstijoje.

Bilietų į šį renginį kainos – nuo 35 iki 250 JAV dolerių.

Pastarąjį kartą E.Kavaliauskas boksavosi pernai rugsėjo 12-ąją ir techniniu nokautu įveikė kanadietį Mikaelį Zewskį.

Pirmas ir penktas

Pasaulio bokso organizacijos (WBO) pusvidutinio svorio kategorijos reitingų lentelėje V.Ortizas jaunesnysis – pirmas, Lietuvos boksininkas – penktas.

Čempiono titulas priklauso amerikiečiui Terence'ui Crawfordui.

E. Kavaliauskas iki šiol laimėjo 22 dvikovas (iš jų 18 - nokautais), vieną užbaigė lygiosiomis ir vieną pralaimėjo.

E.Kavaliauskas su T.Crawfordu jau buvo susitikęs 2019-ųjų gruodžio 14-ąją. Tąkart pergalę šventė pasaulio čempionas. Ekspertų nuomone, tai buvo viena sunkiausių T.Crawfordo dvikovų, be to, trečią raundą arbitras kažkodėl neužfiksavo amerikiečio nokdauno.

"Ringe visada noriu rimčiausių iššūkių, nes tik taip galiu įrodyti, ko esu vertas. Egis – labai stiprus varžovas. Pergalė prieš jį niekam nepaliktų abejonių, kad jau esu pasiruošęs kovoti dėl pasaulio čempiono diržo. Nebus lengva, neabejoju, kad sirgaliai mėgausis reginiu", – šįkart teigė V.Ortizas jaunesnysis.

Bokso ekspertai atkreipė dėmesį, kad amerikiečio kovų grafikas buvo intensyvesnis nei lietuvio: penkios Vergilo akistatos ringe – per dvejus metus ir du mėnesius, Egidijaus – daugiau nei per trejus metus.

Kaunietis – reitingo lyderis

Kitas Lietuvos boksininkas profesionalas Eimantas Stanionis į ringą žengs rugpjūčio 7-ąją.

26-erių kauniečio varžovas turėtų paaiškėti artimiausiu metu.

Iki šiol E.Stanionis laimėjo visas trylika dvikovų (iš jų devynias – nokautais). Šiemet balandį lietuvis įveikė puertorikietį Thomasą Dulorme'ą.

Į Kauną sugrįžęs Eimantas gydėsi dešinės rankos sausgyslės ir tarpkaulio uždegimą.

E.Stanionis – Pasaulio bokso asociacijos (WBA) pusvidutinio svorio kategorijos (iki 66,68 kg) reitingo lyderis. Čempiono diržą turi amerikietis Jamalas Jamesas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PBL,,Nokautas,,

PBL,,Nokautas,, portretas
JAV WBA Jamal James vs Eimont Stanionis Kauno Arena 2022.10.16
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių