Lietuviams irklai – klusnesni nei ietys

Didžiausių Lietuvos lūkesčių perpildytą olimpinį disko metikų finalą Paryžiuje kiti mūsų šalies atletai pasitiko kukliais rezultatais.

Nepasisekė ir latviams

Vakar vakare „Stade de France“ stadione olimpiados trofėjų siekė disko metimo pasaulio rekordininkas Mykolas Alekna ir jau trečiose per savo karjerą žaidynėse dalyvavęs Andrius Gudžius.

Kiti mūsų šalies metikai tarp savo rungčių finalininkų nepateko.

Anksčiausiai startavusi disko metikė Ieva Gumbs (60,37 m) neįveikė kvalifikacinio varžybų barjero ir užėmė 22 vietą.

Ieties metikas Edis Matusevičius (jam priklauso Lietuvos rekordas – 89,17 m, o geriausias vilniečio rezultatas šį sezoną – 85,68 m) pasirodymą Paryžiuje baigė taip pat atrankos etape – 79,40 m.

Sėkmingas buvo vos vienas Edžio metimas, kiti du – neįskaityti (peržengė sektoriaus ribą). Lietuvis tarp 32 dalyvių užėmė 21 vietą (Tokijo olimpiadoje buvo 14-as).

„Tiesiog nesusitvarkiau su galva – atrodė, tarsi ne pats čia būčiau mėtęs, visi judesiai – lyg ne mano“, – aiškino E. Matusevičius.

Už finalininkų borto liko ir latviai Patrikas Gailumas (77,26 m – 25 vieta) ir Gatis Cakssas (visi trys metimai neįskaityti).

Vakar ietį mėtė Liveta Jasiūnaitė. Kvalifikacinis normatyvas, garantavęs vietą finale, buvo 62 m. Lietuvės rezultatas – 58,35 m (pasiektas pirmu ir vieninteliu įskaitytu bandymu), 25 vieta.

Finale varžysis dvylika sportininkių. Tarp jų nebus latvių Anetės Sietinios (60,47 m – 15 vieta) ir Linos Sirmos-Muzės (60,30 m – 17 vieta).

Situacijos: V. Andrulytė pripažino, kad kartais per varžybas elgėsi ne taip, kaip buvo sumaniusi iš anksto. / „World Sailing“ nuotr.

Pritrūko 0,01 sekundės

Dviviečių baidarių atrankos varžybose Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas 500 m įveikė per 1 min. 30,30 sek. Kelialapiui į pusfinalį pritrūko vos 0,01 sekundės.

„Gaila dėl rezultato, net į šešioliktuką nepatekome. Pasiteisinimų neturime”, – krimtosi A. Olijnikas.

Vakar jis irklavo vienvietę baidarę: 1 000 m – 3 min. 38,02 sek., 4 vieta trečioje atrankos grupėje ir bilietas į ketvirtfinalį.

Šiandien pusfinalyje startuos keturvietės baidarės įgula – Simonas Maldonis, M. Maldonis, Ignas Navakauskas ir Artūras Seja.

Mūsiškiai ketvirtfinalio etapą užbaigė savo grupėje užėmę 6 vietą (500 m – 1 min. 21,09 sek.).

Atokvėpis ir planai

„Tikrai tikėjausi geresnio rezultato“, – pripažino buriuotoja Viktorija Andrulytė.

„ILCA 6“ jachtų klasės varžybose dalyvavo 43 olimpietės, lietuvė užėmė 31 vietą.

Nesusitvarkiau su galva – atrodė, tarsi ne pats čia būčiau mėtęs.

„Galbūt man pakišo koją tai, kad kartais nepasitikėjau savo nuojauta – pavyzdžiui, dėl vėjo, ir savo strategijos neišpildžiau, kaip norėjau. Lyg ir jutau, kas ir kaip turi būti, kaip reikia elgtis, bet būdavo akimirkų, kad darydavau priešingai“, – dalijosi mintimis V. Andrulytė.

Atostogų sulaukusi sportininkė neatmetė galimybės ruoštis ir 2028-ųjų žaidynėms.

„Viskas priklausys nuo to, kaip seksis toliau, bet dabar planuočiau savo trečią olimpiadą. Tikrai noriu dalyvauti kitų metų Europos ir pasaulio čempionatuose“, – teigė V. Andrulytė.

Burlenčių IQFOIL klasės varžybose Rytis Jasiūnas tarp 24 dalyvių užėmė 17 vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joo

Joo portretas
Vėluoja K diena. Baidarių 4 vietė finale užėmė 5 vietą, o čia dar rašo, kad plauks pusfinalyje.

o

o portretas
kaip kitaip? Ietys paklusnios tik ukrainiečiams. Kiek jau javelinų atskrido tiesiai į ruspalaikių tankus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių