Lietuvos komandinio pulo čempionato finale – Kauno komandų akistata

Kaune biliardo klube "Entry" įvyko pats prestižiškiausias bei pats laukiamiausias metuose turnyras - Lietuvos komandinis pulo čempionatas, kuriame pareiškė norą dalyvauti 16 ekipų. Komandų sudėtyse buvo stipriausi šalies sportininkai iš Klaipėdos, Šiaulių, Kėdainių, Marijampolės, Alytaus, Vilniaus ir Kauno.

Šiame komandiniame čempionate, skirtingai nei pernai, buvo atsisakyta vienos rungties (pulas-10) ir paliktos likusios trys (pulas-8, pulas-9 ir pulas-14.1), pagal kurias kiekvienoje komandoje sportininkai buvo atitinkamai pasiskirstę.

Kaip ir buvo tikėtasi, favorite laikyta "Pool masters" komanda (Pijus Labutis, Remigijus Kavalnis ir Vytautas Pranckevičius) iš Vilniaus, kuri 2013 metais iškovojo komandinio čempionato taurę, be vargo nugalėjo visus pirmojo etapo varžovus ir užsitikrino vietą pusfinalyje.

Kita komanda, kuri taip pat be pralaimėjimo atkeliavo iki kito pusfinalio, buvo jaunųjų pajūrio klubas "Black Ball" (Eimantas Šveikauskas, Kęstutis Žadeikis bei Konstantinas Afanasjevas).

"Entry I" (Mindaugas Šalkauskas, Mantas Nedzvieckas ir Paulius Tamkevičius) ir "Enrty III" (Mindaugas Paškevičius, Nerijus Paškevičius bei Rokas Grikšelis) komandos, kurios turnyro metu jau turėjo po vieną pralaimėjimą, nebegalėjo klysti ir tik nepriekaištingai sužaidusios pateko tarp stipriausiųjų ketverto.

Pysfinalyje burtai suvedė "Entry I" ir "Pool masters" bei "Entry III" ir "Black Ball" komandas. Pirmajame pusfinalyje tarp "Entry III" ir "Black Ball" komandų pulo-8 rungtyje susitiko Nerijus Paškevičius ir Eimantas Šveikauskas, pulo-14.1 - Rokas Grikšelis bei Konstantinas Afanasjevas, o pulo-9 - Mindaugas Paškevičius ir Kęstutis Žadeikis. Pastarasis susitikimas vyko vieno sportininko naudai ir K.Žadeikiui neatradus savo žaidimo, M.Paškevičius uždirbo savo komandai pirmąjį tašką, nugalėjęs varžovą 7:3.

R. Grikšelio ir K. Afanasjevo dvikova vyko taškas į tašką. Abu sportininkai rodė aukštą meistriškumą ir tik taktinėje kovoje R.Grikšelis nugalėjo savo varžvą 50:41, taip uždirbdamas "Entry III" komandai antrąjį tašką, kurio ir pakako, kad kauniečiai patektų į finalą. Trečiasis susitikimas tarp N. Paškevičiaus ir E. Šveikausko buvo nutrauktas esant rezultatui 3:3.

Antrąjame pusfinalyje susitiko praėjusių metų čempionė "Pool masters" komanda ir "Entry I" ekipa. Remigijus Kavalnis ir Paulius Tamkevičius surėmė lazdas pulo-8 rungtyje, Vytautas Pranckevičius ir Mindaugas Šalkauskas - pulo-9 akistatoje, o Pijus Labutis su Mantu Nedzviecku - pulo-14.1 rungtyje.

Greičiausiai savo pranašumą įrodė ir tašką komandai pelnė šių metų Europos ir pasaulio čempionatų prizininkas Pijus Labutis, nugalėjęs Mantą Nedzviecką rezultatu 50:23. M.Šalkauskas nepaliko vilčių savo varžovui V.Pranckevičiui ir šventė pergalę rezultatu 7:3, taip išlygindamas rezultatą 1:1. Viskas priklausė pulo-8 rungties, kurioje P. Tamkevičius 6:5 privertė pasiduoti R. Kavalnį.

Finale susitiko dvi komandos iš to paties Kauno miesto klubo - "Entry III" ir "Entry I". Rokas Grikšelis ir Mantas Nedzvieckas susitiko pulo-14.1 rungtyje, Nerijus Paškevičius ir Paulius Tamkevičius - pulo-8 dvikovoje, o Mindaugas Paškevičius ir Mindaugas Šalkauskas - pulo-9 rungtyje.

R.Grikšelis nepaliko jokių vilčių M. Nedzvieckui, sutriuškinęs varžovą 50:5 ir pelnęs pirmąjį tašką savo komandai. M.Šalkauskas ir M. Paškevičius demonstravo aukšto meistriškumo pulą bei atkaklią kovą. Tačiau didesnę ištvermę ir norą laimėti parodė M.Šalkauskas, įveikęs varžovą 7:5 ir taip išlyginęs rezultatą

1:1. Ypatingą koncentraciją, ryžtą ir susikaupimą parodęs P.Tamkevičius 6:4 nugalėjo N.Paškevičių rezultatu 6:4 ir garantavo savo komandai aukso medalius bei įspūdingą pereinamąjį trofėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių