Lietuvos rankinio lyga žada intriguojantį sezoną – išsiplėtusi geografija ir skambūs sugrįžimai

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 11 d. prasidės Lietuvos rankinio lygos (LRL) sezonas. 2024-2025 m. sezone aukščiausiame šalies rankinio divizione rungtyniaus aštuonios komandos.

Prie senbuvių Vilniaus „Šviesos“, Klaipėdos „Dragūno“, Kauno „Granito-Kario“, Alytaus „Varsos-Stronglaso“, HC „Vilniaus“ ir Vilniaus „Amber“ komandų prisijungė po pertraukos į LRL gretas grįžusios Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ir Varėnos „Ūlos“ ekipos.

Prieš du dešimtmečius Lietuvos vicečempione tapusi bei dukart bronzos medalius laimėjusi „Ūla“ į LRL grįžta po 6-erių metų pertraukos. Dar ilgiau teko laukti „Pieno žvaigždžių“ komandos sugrįžimo. Paskutinį kartą Pasvalio ekipa LRL žaidė 2015-2016 m. sezone.

„Šį sezoną į šalies šiaurę ir pietus išsiplėtė LRL geografija ir į lygą sugrįžo rankinio tradicijomis garsėjančių Pasvalio bei Varėnos miestų komandos. Su užaugusia nauja žaidėjų karta „Ūla“ pastaruosius du sezonus tapo Pirmos lygos nugalėtoja ir subrendo vėl varžytis su stipriausiomis šalies ekipomis. „Pieno žvaigždžių“ komanda sulaukė solidžios rėmėjų ir Pasvalio rajono savivaldybės paramos ir gali tapti kietu riešutėliu visiems varžovams. Pirmą sezoną iš šių komandų stebuklų dar sunku tikėti, bet abi komandos turi ilgalaikes vizijas ir ateityje gali kaip reikiant patriukšmauti. Deja, neapsiėjome be netekčių. Iš rankinio žemėlapio išnyko praėjusio sezono LRL autsaiderė Panevėžio „SC-RSSG-Grifo“ komanda“, – sakė LRL direktorius Tadas Jansonas.

Prieš artėjantį sezoną LRL klubai buvo kaip niekad aktyvūs trenerių rinkoje. „Amber“ komanda į Vilnių prisiviliojo Lietuvos rinktinės trenerį Gintarą Savukyną. EHF Čempionų lygoje rungtyniavusius Zaporižės „Motor“ ir Ryhimekio „Cocks“ klubus treniravęs G. Savukynas paskutinį kartą Lietuvos klube dirbo dar 2006 m., kai jo treniruojami Panevėžio „Viking Malt“ rankininkai tapo Lietuvos čempionais.

G. Savukyno asistentas Lietuvos rinktinėje Gintaras Paškevičius tapo į LRL sugrįžusios „Pieno žvaigždžių“ komandos treneriu. Šalies vicečempionas „Dragūnas“ šį sezoną savo vairą patikėjo specialistui iš Ispanijos Juanui Moreno. Prieš tai tris sezonus „Dragūną“ treniravusį Gintarą Cibulskį į sostinę pasikvietė jau penkto iš eilės Lietuvos čempionės titulo sieksianti „Šviesa“.

Netrūko ir skambių rankininkų sugrįžimų. Po penkiolikos metų, praleistų garsiuose Ispanijos, Rumunijos ir Vengrijos klubuose, į Lietuvą grįžo Rolandas Bernatonis. Ilgametis Lietuvos rinktinės rankininkas užsivilko HC „Vilnius“ marškinėlius.

Du rinktinės žaidėjus iš užsienio klubų susigrąžino „Dragūnas“. Klaipėdos ekipai po trejų metų pertraukos vėl atstovaus pastaruoju metu Ispanijos ir Lenkijos klubuose žaidęs Deividas Virbauskas. Po dvejų metų pertraukos uostamiesčio komandos marškinėlius vilkės Vokietijoje rungtyniavęs Benas Butkus.

„Laukia kaip niekad intriguojantis LRL sezonas. Komandos branduolį išlaikiusios „Šviesos“ dominavimą sieks nutraukti įspūdingą sudėtį surinkęs „Dragūnas“. Įdomu kokių naujų vėjų įpūs „Dragūno“ strategu tapęs rankinio trenerių mokykla garsėjančios Ispanijos atstovas. Ambicijų susigrąžinti titulą nestokoja ir daugiausia kartų per visą istoriją šalies čempionatą laimėjęs praėjusio sezono prizininkas „Granitas-Karys“. Favoritams į atlapus kibs ir kitos komandos – rinktinės trenerio vedama „Amber“, vos per mažą žingsnį nuo finalo praėjusį sezoną likęs HC „Vilnius“ ar patyrusi „Varsos-Stronglaso“ ekipa. Per daug niekas nenustebtų, jeigu taškus iš favoritų atimtų ir naujokai“, – teigė T. Jansonas.

Patvirtintas ir šio sezono Pirmos rankinio lygos dalyvių sąrašas. Antrame pagal pajėgumą šalies divizione rungtyniaus dešimt komandų: Vilniaus SM „Sostinės tauras“, Kauno SM „Gaja“, Klaipėdos „Viesulo SC/Dragūnas“, RK „Šiauliai“, HC „Utena“, Kauno r. „SM Garliava“, Šalčininkų r. „Sokol“, Pasvalio „Pieno žvaigždės 2“, Zarasų „Ežerietis“ ir HC „Molėtai“. Pirmos lygos reguliarusis sezonas prasidės spalio 6 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių