Medikų nesustabdė nei traumos, nei orai

Startavęs kiek vėliau nei įprastai, Chirurgų taurės turnyras pratęsė savo tradicijas. Jau dvyliktąjį kartą surengtose teniso varžybose jėgas išbandė ne tik medikai iš Kauno, bet ir iš kitų miestų.

Čempiono šuolis

Daugiau nei dešimtmetį vykstantis Kauno krašto chirurgų draugijos prezidento taurės turnyras šiemet po ilgos pertraukos sugrįžo į „senąjį“ Ąžuolyno teniso aikštyną, kur ir užgimė šios varžybos.

Tiesa, dabar dalyvius Dariaus ir Girėno stadiono pašonėje įsikūrę kortai pasitiko yra kur kas labiau išpuoselėti bei padengti kokybiška vejos danga.

Vyrų vienetų varžybų nugalėtoju tapo ortopedas traumatologas Stanislovas Mašalas. Jis gerokai pagerino savo pernykštes pozicijas, kai jį aplenkė Martynas Norkus bei Dainius Karpavičius. Šiemet, net ir nedalyvaujant minėtiems dviejų pastarųjų turnyrų čempionams, S. Mašalui konkurencijos netrūko. Jis finale tik po atkaklios kovos 7:6, 4:6, 10:3 pranoko antrąją vietą užėmusį profesorių chirurgą Mindaugą Kiudelį.

Trečiąją vietą iškovojo odontologijos specialistas Dainius Razukevičius, mažajame finale 6:3, 6:2 įveikęs Vilniaus universiteto Vaikų ligoninės gydytoją endokrinologą Robertą Kemežį.

Paguodos varžybose dėl 5-os vietos Giedrius Pilipavičius 6:4, 6:2 nugalėjo Aidą Valiukevičių.

Šeimyniniai duetai

Moterų įskaitos nugalėtojos titulą apgynė kardiologė Giedrė Bakšytė. Profesorė, vadovaujanti LSMU Kauno klinikų kardioreanimacijos skyriui, identiškais rezultatais 6:2, 6:3 palaužė Vaidą Raicevičienę ir Skaidrą Valiukevičienę.

Antroji vieta atiteko V. Raicevičienei 6:4, 6:4 pranokusiai S. Valiukevičienę.

Mišrių dvejetų rungtyje niekas neprilygo Mindaugo Kiudelio ir Dalios Jarušaitienės duetui. Pastaroji gydytoja oftalmologė sutiko pakeisti susirgusią kolegę Kristiną Žvinienę ir neprašovė. Auksinis duetas finale po papildomo seto 6:1, 3:6, 10:4 nugalėjo vyrų čempiono S. Mašalo ir Aušros Kepenės porą.

Akistatoje dėl bronzos moterų čempionė G. Bakšytė su R. Kemežiu 6:1, 6:1 pranoko Kazio ir Vaidos Raicevičių porą. Darnų šeimyninį duetą sudarė ir Aidas bei Skaidra Valiukevičiai, tiesa, į pusfinalį jie nepateko.

Į mūšį – iš operacinės

Mišrių dvejetų varžybose jėgas išbandė ir pats turnyro steigėjas bei organizatorius Jonas Andriuškevičius. Šis chirurgas teniso aikštyne pasirodė nepaisant neseniai patirtos traumos ir atliktos operacijos. Ir nors poroje su kardiologe Rasa Ordiene jie nepateko tarp prizininkų, savo startu neliko nusivylę.

„Šiemet svarbiausia buvo ne rezultatas, o dalyvavimas. Vasaros pabaigoje su kolegomis spėjome tapti Lietuvos paplūdimio tinklinio veteranų čempionais, tad sportinė forma buvo tikrai nebloga. Bet rugsėjį mane pakirto rankos trauma. Teko gydytis bei vytis benuvažiuojantį teniso traukinį. Laimei, spėjau pavyti ir pratęsti mūsų gražias tradicijas“, – šypsojosi J. Andriuškevičius.

Turnyro iniciatoriui antrino ir varžybų vyriausiasis teisėjas Tomas Bardauskas, paminėjęs, jog prie organizavimo prisidėjo ir LSMU Sporto centras.

“Kažin, ar mums būtų pavykę taip sklandžiai surengti varžybas be savanorių ir talkininkų - LSMU studentų ir TTT Group teniso klubo narių pagalbos. Pagirtina ir tai, jog gydytojai nepabūgo žaisti lauko aikštelėse, nors oro temperatūra kartais vos viršijo 10 laipsnių šilumos. Tokiu būdu visi drauge smagiai užbaigėme lauko sezoną, o kitąmet Chirurgų taurė vyks jau savo įprastu metu“, – pasakojo T. Bardauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sveikatos

Sveikatos portretas
Sutartis buvo pasirasyta shveicaru kantonuose iveikti pgaliau Baltu pagonis.as jau pasveikau nuo visus ligu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių