„Nemuno žiedo“ rekordą pagerinęs sportininkas negailėjo komplimentų trasai

  • Teksto dydis:

Praeitą ketvirtadienį Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje tradiciškai vyko „Gazo terapijos“ renginys, kurio metu tiek pradedantys sportininkai, tiek jau patyrę motociklininkai gali treniruotis ir ruoštis būsimiems taip pat „Navas racing club“ organizuojamo „BMA Baltic SBK“ čempionato etapams. Tačiau ši „Gazo terapija“ – istorinė: jos metu Leonas Jeacockas pagerino trasos rekordą, įveikęs „Nemuno žiedo“ trasos ratą vos per 1.08,761 minutės. Donato Balčiūno (Donis Bravo) iniciatyva į Lietuvą atkeliavęs iš Didžiosios Britanijos kilęs profesionalus motociklininkas karjerą pradėjo dar 2011 metais, o dabar jį galima sutikti ir „British Superbike Championship“ serijoje: pastaroji savo lygiu nenusileidžia pasaulinio lygio varžyboms, kaip kad „MotoGP“ ar „WorldSBK“. Leonas yra dalyvavęs ir garsiose bendro naudojimo keliuose organizuojamose masinio starto lenktynėse „North West 200“.

Stulbinančiu greičiu apvažiavęs „Nemuno žiedo“ trasą, sportininkas negailėjo komplimentų pačiai trasai, tačiau nelaikė savęs ir absoliučiu rekordininku. Pasak L. Jeacocko, šios trasos rekordas visuomet priklausys Šarūnui Pladui (1 minutė 09,479 sekundės) ir jis – geriausias šioje trasoje. Jo pasiektas rekordas buvo sudėtingesnėmis sąlygomis, be naujai išlieto asfalto, tad naujai pasiektas laikas gali būti laikomas tik naujos trasos versijos rekordu.

L. Jeacockas džiaugėsi, kad šioje trasoje galima ne tik treniruotis, bet ir vyksta tarptautiniai renginiai motociklininkams, kaip kad „BMA Baltic SBK“, kuris grįžta į „Nemuno žiedą“ jau rugpjūčio 17–18 d., čia įvyks jau 7 čempionato etapas.

Šiame čempionate po paskutinių lenktynių Estijoje, lyderio pozicijomis džiaugiasi Laurynas Kudakas (komanda „Motobroliai RC“), važiuojantis „Street-street“ įskaitoje, „Street-Superbike600“ klasėje lyderiauja „Bieda Team“ atstovaujantis Huberas Krupinskis, „Street-Superbike1000“ – Gerda Nečitailo atstovaujanti „Bitutė racing“ komandai, „Super-Street“ lyderis – Tomas Bartašius („TIG Racing“ komanda), „C600“ – Martynas Banys („Time2Go Racing“), galingesniųjų „C1000“ įskaitoje pirmą vietą saugoja Robertas Karikovas iš „DNL Racing“ komandos, „B600“ – Kajus Žibutis („RevO Racing“), „B1000“ – Tadas Trijonaitis, atstovaujantis „Time2Go Racing“. Na, o labiausiai patyrusių, profesionalių sportininkų gretose, lyderių pozicijomis kol kas džiaugiasi Normunds Kazuss ir Liutauras Gabševičius, atstovaujantys „Navas Racing Club“ komandai, Augustinas Mazrimas („Time2Go Racing“) ir Dariusz Dražba („Bieda Teram“).

E. Ščiglinsko nuotr.

„Gazo terapijų“ ir „BMA Baltic SBK“ čempionato organizatoriai džiaugėsi, kad geriausią laiką trasoje per visą istoriją parodęs L. Jeacockas mėgavosi „Nemuno žiedo“ posūkiais ir kvietė visus apsilankyti jų organizuojamuose renginiuose, kurių metu trasoje gali pasivažinėti ne tik profesionalūs sportininkai, bet ir šį sportą naujai atrandantys motociklų entuziastai.

„Galime tik pasidžiaugti, kad mūsų renginiai – tik auga, o dalyvių gretose sutinkame naujus veidus. Gerai, kad motociklų mėgėjai renkasi saugesnes alternatyvas, o ne laksto gatvėse – tam ir buvo skirtos „Gazo terapijos“. Džiaugiamės turėdami ir „BMA Baltic SBK“ čempionatą, kuris ne tik leidžia populiarinti motociklizmą, bet ir skatina dalyvius augti, tobulėti, motyvuoja tam. Dalyvių skaičiai tik patvirtinta augantį susidomėjimą. Nuolat investuojame į renginių saugumą, ne tik į dalyvių motyvaciją, tad norime padėkoti tiems, be kurių mūsų renginiai sunkiai galėtų vykti: tai – ir ilgamečiai mūsų partneriai „ARV Auto“, ir tai ir ilgamečiai mūsų partneriai „ARV Auto“, ir „Bikeparts.lt“, „Litchema“, „SPIDI“, Dynami:t Energy Drink“, „TG Group“, „Vimota“, MotoBaysport“, „Bauen“, „GT Servis“. Varžybų neįsivaizduojame ir be nepakeičiamo teisėjų klubo „Startas“. Visi stengiasi vieno dėl tikslo, kad renginiai būtų smagūs ir saugūs“, – sakė „Navas Racing Club“ vadovas Linas Navickas.

Iki šių metų „BMA Baltic Superbike“ čempionato pabaigos liko trys etapai: po rugpjūčio 17–18 dienomis įvyksiančio etapo Kaune, organizatoriai kvies užsukti į „Tor Poznan“ trasą Lenkijoje rugpjūčio 26–27 dienomis bei atgal į Kauną didžiajam finalui sugrįžti rugsėjo 7 dieną. Daugiau apie čempionatą ir būsimus renginius – „Navas Racing Club“ socialinėje paskyroje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių