P. Labutis liko per žingsnį nuo Europos jaunių pulo čempionato medalio

  • Teksto dydis:

Per žingsnį nuo medalio Austrijoje vykstančiame Europos jaunių (iki 18 metų) ir jaunučių (iki 16 metų) pulo čempionate liko Pijus Labutis.

Ketvirtadienį pulo-10 rungties jaunių varžybų ketvirtfinalyje lietuvis 3:7 nusileido ukrainiečiui Vitalijui Pacurai ir pasidalijo penktą vietą. Į pusfinalį patekęs ukrainietis užsitikrino mažiausiai bronzos medalį.

Lietuvos duetas 17-metis Pijus Labutis ir 14-metis Kęstutis Žadeikis taip pat startavo ir komandinėse varžybose, kuriose ekipą sudaro trys sportininkai. Tačiau lietuviams tai nesutrukdė pirmajame atrankos varžybų rate 2:1 įveikti gerokai amžiumi vyresnius Olandijos atstovus. Taškas varžovams šiame mače be kovos atiteko 14+1 rungtyje, o kitose rungtyse lietuviai buvo stipresni - K. Žadeikis pulo-8 rungtyje 7:1 nugalėjo Leroy'ų Marcicių, o P. Labutis 8:4 įveikė Cyrielą Ledoux'ą.

Antrajame atrankos varžybų, kuriose žaidžiama dviejų minusų sistema, lietuviai 0:3 pralaimėjo Vokietijos ekipai, tačiau lemiamoje dvikovoje dėl vietos čempionato ketvirtfinalyje lietuviai šeštadienį susitiks su Suomijos komanda.

Iš viso pirmenybėse dalyvauja 192 sportininkai iš 48 valstybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių