Pergalė – I.Konovalovui, dividendai – Lietuvai

Ignato Konovalovo pergalė prestižinių "Giro d'Italia" lenktynių etape leis Lietuvai į pasaulio čempionatą siųsti tris dviratininkus.

23-ejų I.Konovalovas tapo vos antruoju lietuviu, laimėjusiu Italijos turo etapą. 2006 m. tai pirmasis padarė Tomas Vaitkus.

I.Konovalovas sekmadienį triumfavo Romos Koliziejaus papėdėje. Šveicarijos komandai "Cervelo Test Team" atstovaujantis lietuvis greičiausiai įveikė paskutinį, 21-ąjį, etapą – 14,4 km atskiro starto lenktynes.

Lietuviui laimėti padėjo ir permainingos oro sąlygos, nes kitiems favoritams, kaip triskart planetos treko čempionui Bradley Wigginsui (liko antras), sutrukdė lietus. Tačiau galingai minti pedalus per atskiro starto lenktynes I.Konovalovui nėra naujiena, nes jis yra dabartinis šios disciplinos Lietuvos čempionas.

Bendrojoje įskaitoje I.Konovalovas liko 90-as iš 169 finišavusių sportininkų, o nugalėtojo karūną užsidėjusiam rusui Denisui Menšovui ("Rabobank") pralaimėjo beveik tris valandas.

Tiesa, toks didelis atotrūkis susidarė pirmiausia dėl to, kad lietuvis su komandos draugais plušėjo dėl "Cervelo Test Team" lyderio Carloso Sastres. Ispanas galutinėje įskaitoje užėmė ketvirtą vietą.

"Šiek tiek stebino mūsų interneto tinklalapiuose pasirodę pikti komentarai, kad Ignas tiek daug atsilieka nuo lyderių. Matyt, tie žmonės nesupranta dviračių sporto. Igno, kaip ir kitų komandos draugų, užduotis buvo padėti Sastrei – "atvežti" jį į kalnus, pristatyti vandens.

Per paskutinius visų etapų kilometrus jis visada atsilikdavo, nes jau kaupdavo jėgas kitam etapui. Sūnus gerai jautėsi ir prieš kitas atskiro starto lenktynes (12 etapą), bet komanda aiškiai pasakė, kad nepersistengų ir taupytų jėgas", – dienraščiui pasakojo I.Konovalovo tėvas, Lietuvos moterų dviračių rinktinės treneris Valerijus Konovalovas.

I.Konovalovo pergalė atnešė dividendų ir Lietuvai. Gerokai papilnėjęs įskaitinių taškų kraitis mūsų šaliai leis į pasaulio čempionatą rugsėjo mėnesį Šveicarijoje deleguoti ne vieną, o tris dviratininkus.

"Tai bene didžiausia šios pergalės reikšmė. Žinoma, įrašyti savo vardą į "Giro d'Italia" istoriją yra reikšmingas pasiekimas, bet Igno dar laukia daug daugiadienių lenktynių. Negarantuoju, bet gali būti, kad jį pamatysime ir per "Vuelta Espana" lenktynes", – atžalos pasiekimais džiaugėsi V.Konovalovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Gal ir gerai kad yra komandinė dvasia.

Dana

Dana portretas
Niekada nevaziuoju Lapkricio 1 diena i kapus ,aplankau kartais pries tai diena ,arba veliau.Nemegstu tos masines dienos.Bet idomu ,kodel pasirinkta mirusiuju pagerbimo diena tokiu blogu - saltu metu laiku.Po tos dienos dauguma zmoniu suserga susale.Manau, kad mirusiuju pagerbimo diena ,reiktu perkelti i kita metu laika ,pvz: vasara.
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių