Pergalė išvykoje – reikalinga kaip oras

Šį sezoną iš visų kelionių Europos taurės turnyre Vilniaus "Lietuvos ryto" krepšininkai grįžo paniurę. Šią liūdną tradiciją vilniečiai bandys nutraukti Vokietijoje.

Las Palmasas, Mariupolis, Vilerbanas, Šarlerua. Šie miestai "Lietuvos rytui" šį sezoną paliko nekokius prisiminimus. Penktas bandymas – šiandien vos 13 tūkst. gyventojų turinčiame Vokietijos miestelyje Kvakenbriuke.

"Jei pralaimėsime Vokietijoje, apie kitą etapą galėsime pamiršti", – prieš kelias savaites situaciją geriausiai apibūdino Donatas Zavackas.

"Lietuvos rytas" tuomet "Siemens" arenoje 105:64 sumindė Kvakenbriuko "Artland Dragons", tačiau jau žvelgė į ateitį.

Sekmadienį koją treniruotėje pasitempė Chuckas Eidsonas. Jis išvyko su komanda į Vokietiją, tačiau neaišku, ar galės žaisti.

Dėl kelialapio į Europos taurės finalo aštuonetą Turine L grupėje kovoja trys komandos ("Lietuvos rytas", Bilbao "Iurbetia" ir Šarlerua "Spirou Basket"), todėl bent vieną sykį laimėti svečiuose vilniečiams būtina. Sėkmė Kvakenbriuke ir pergalė daugiau nei keturiais taškais "Siemens" arenoje prieš "Spirou Basket" Lietuvos vicečempionams turėtų atverti duris į lemiamą turnyro etapą.

Tiesa, vilniečiai nesitiki, kad jau pirmąją iš šių dviejų užduočių pavyks lengvai įgyvendinti. "Artland Dragons" vis dar išlaiko teorines viltis patekti į finalo aštuonetą, o Vokietijos lygoje savaitgalį lyg tyčia nutraukė 8 pralaimėjimų seriją.

Kvakenbriuko ekipa svečiuose 77:55 sutriuškino Kelno "99ers" ir pakilo į 14-ą poziciją čempionate. Be to, pamažu įsibėgėja po traumos į aikštę grįžęs "Artland Dragons" puolėjas Dariusas Hallas (13 taškų ir 9 atkovoti kamuoliai mače su "99ers"), o šiandien į aikštę išbėgs ir Vilniuje nerungtyniavęs dar vienas aukštaūgis Chadas Prewittas.

Vilniečiams tai reiškia gerokai atkaklesnį pasipriešinimą. Lietuvos krepšinio gerbėjai 20.30 val. mūsų laiku Kvakenbriuke prasidedančių rungtynių nepamatys. "Lietuvos ryto TV" neturi galimybės rengti transliacijos, nes Vokietijos užkampyje vyksiančių rungtynių nefilmuos nė viena vietinė televizija.


"Artland Dragons" vizitinė kortelė

Flavio Stuckemannas Vokietija Gynėjas 187

Tyray'us Pearsonas JAV Puolėjas 201

Lamontas McIntoshas JAV Gynėjas 191

Paulas Johsonas JAV Puolėjas 198

Janas Rohdewaldas Vokietija Gynėjas 194

Dariusas Hallas JAV Puolėjas 202

Drew Neitzelis JAV Gynėjas 183

Chadas Prewittas JAV Puolėjas 206

Adamas Hessas JAV Puolėjas 201

Dirkas Madrichas Vokietija Vidurio puolėjas 210

Willas Blalockas JAV Gynėjas 183

Darrenas Fennas JAV Vidurio puolėjas 208

Zackas Whitingas JAV Gynėjas 192

Vyriausiasis treneris Thorstenas Leibenathas (Vokietija)



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių