Rusijoje – alternatyvios „olimpinės žaidynės“: tarp dalyvių paminėta ir Lietuva

  • Teksto dydis:

Rusijos Tatarstano respublikos sostinėje Kazanėje trečiadienį prasidėjo BRICS žaidynės, laikomos olimpinių žaidynių alternatyva. Šiose žaidynėse dalyvių tarpe esą yra ir Lietuva.

Po to, kai Rusija buvo pašalinta iš tarptautinių sporto varžybų, tarp kurių yra ir olimpinės žaidynės, Rusijos valdžia nusprendė surengti savo varžybas. Kaip rašo „AP News“, BRICS žaidynės tapo būdu Rusijai atsakyti į Vakarų sporto organizacijų elgesį.

Vis dėlto, Rusijos sporto ministro pareigas ėjęs Olegas Matytinas teigė, kad BRICS nėra olimpinių žaidynių pakaitalas.

„Manome, kad olimpinės žaidynės neturi alternatyvos“, – sakė jis.

Tačiau net žaidynių pavadinimas turi stiprią alternatyvią konotaciją. BRICS – Brazilijos, Rusijos, Indijos, Kinijos ir Pietų Afrikos Respublikos trumpinys – iš investicijas skatinančios grupės virto geopolitiniu bloku, pozicionuojančiu save kaip atsvarą Šiaurės Amerikai ir Europos Sąjungai. Dabar tai taip pat apima Iraną, Egiptą, Etiopiją ir Jungtinius Arabų Emyratus.

Organizatorių teigimu, žaidynėse dalyvauja daugiau nei 4 tūkst. sportininkų 27 skirtingose sporto šakose. BRICS tęsis iki birželio 23 d.

Oficialioje BRICS žaidynių svetainėje dalyvių sąraše nurodyta 91 šalis, tarp kurių ir Lietuva. Tiesa, paspaudus ant Lietuvos vėliavos, rašoma, kad šalis turi nulį dalyvaujančių sportininkų. Dalyvių lentelėje nurodytos ir kitos Vakarų šalys – Jungtinė Karalystė, Vokietija, Prancūzija, Ispanija, Šveicarija ir kt.

Kai kurių išvardytų teritorijų beveik niekas nelaiko tikromis valstybėmis – Abchazijos ir Pietų Osetijos, Sakartvelo regionų, kurie per 2008 m. karą pateko į Rusijos kontrolę ir kuriuos Maskva vėliau pripažino nepriklausoma. Dalyvių sąraše taip pat atskirai įtraukta Serbų Respublika, Bosnijos ir Hercegovinos valstybė.

Rusija netgi pirmauja medalių įskaitoje, visiškai imituodami savo „olimpiadą“.

Kai kuriose varžybose Rusijos sportininkai užima pirmąją vietą vien dėl to, kad nėra kitų dalyvių.

Pavyzdžiui, dailiajame vyrų plaukime laimėjo rusas Aleksandras Malcevas. Šiose varžybose jis varžėsi vienas ir iškovojo antrąjį aukso medalį.

Nuotraukose matyti, kaip Rusijos sportininkas ant pakylos stovi vienas, nes kitų dalyvių tiesiog nėra.

Socialinių tinklų nuotr.

Rusijos delegacija šių metų žaidynėse iki šiol iškovojo net 239 medalius. Antroje vietoje Baltarusija (94 medaliai), trečioje – Kinija (36 medaliai), po jų rikiuojasi Iranas (29 medaliai) ir Uzbekistanas (28 medaliai). 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebim

Stebim portretas
Gerai ikrove orbanoidams vokiečiai fūlę

Ateitis

Ateitis portretas
Kreivu veidrodziu salis

Rusija Šauniai tvarkosi su Pedalais

Rusija Šauniai tvarkosi su Pedalais portretas
Greit ir vokalo konkursa organizuos be tu PEDALU iš GejRopos
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių