Solo šokių čempionatuose – viltinga lietuvių paraiška

„Sakiau skeptikams: pamatysite, netrukus solo sportiniai šokiai bus ant to paties laiptelio, kaip ir porų varžybos, vyks čempionatai. Neklydau“, – sakė žinoma šokėja ir trenerė Eglė Straleckaitė-Domarkienė.

Geografija plečiasi

E. Straleckaitės-Domarkienės treniruojamos šokėjos jau debiutavo Lotynų Amerikos solo šokių pasaulio ir Europos čempionatuose.

Solo šokiai – be partnerio, visą programą (sambą, čia čia čia, rumbą, pasodoblį ir džaivą) sportininkė atlieka viena.

Pernai pasaulio čempionate Kalvijoje (Ispanija) dalyvavo dvi Kauno „Sūkurio“ klube dirbančios E. Straleckaitės-Domarkienės auklėtinės: suaugusiųjų grupėje Silvija Stasiulevičiūtė tarp 38 varžovių užėmė 20 vietą, o jaunimo grupėje Luknė Lazaitytė su Bosnijos ir Hercegovinos atstove pasidalijo 32–33 vietas (varžėsi 63 šokėjos).

Be to, 17 vietą užėmė Raminta Linevienė (Kėdainių „Vilnis“).

„Tąkart įsitikinome, kaip plečiasi solo šokių geografija – su europietėmis konkuravo Honkongo, Malaizijos, Singapūro sportininkės“, – teigė E. Straleckaitė-Domarkienė.

Sėkmė: Europos čempionate šokusios S. Stasiulevičiūtė, L. Lazaitytė ir A. Paškevičiūtė savo sportinių trofėjų kolekcijoje turi Lietuvos čempionato medalių. / E. Straleckaitės-Domarkienės asmeninio archyvo nuotr.

Varžėsi Kroatijoje

Lotynų Amerikos solo šokių Europos čempionatas praeitą mėnesį įvyko Zagrebe (Kroatija). Meistriškumą demonstravo 26 šalių atstovės.

Suaugusiųjų grupėje varžėsi 70 sportininkių. Abi lietuvės pateko į ketvirtfinalį: S. Stasiulevičiūtė užėmė 19 vietą, o R. Linevienė su Turkijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Čekijos, Kroatijos ir Ukrainos šokėjomis pasidalijo 20–25 vietas.

Jaunimo grupėje (86 dalyvės) L. Lazaitytė užėmė 34 vietą, Austėja Paškevičiūtė (Jonavos “Vėtra”) su Turkijos sportininke pasidalijo 45–46 vietas.

Jaunių II amžiaus grupėje (87 dalyvės) Greta Petravičiūtė (Kėdainių “Vilnis”) užėmė 62 vietą.

Visų grupių čempionėmis tapo italės – Alessia Pecchia, Maddalena Cadorin ir Emanuela Cirulli.

Vyks į Sarajevą

E. Straleckaitės-Domarkienės treniruojama S. Stasiulevičiūtė – 2023-iųjų Lietuvos čempionė ir šių metų vicečempionė, L. Lazaitytė – 2024 m. šalies jaunimo čempionė, A. Paškevičiūtė – vicečempionė.

Visą programą (sambą, čia čia čia, rumbą, pasodoblį ir džaivą) šokėja atlieka viena.

„Manau, natūralu, kad Europos čempionate sėkmingiausiai pasirodė Italijos šokėjos. Šioje ir kitose Pietų šalyse itin gilios Lotynų Amerikos šokių tradicijos, solo šokiai taip pat jau turi tvirtas pozicijas. Tai, kad mes buvome, kaip sakoma, per viduriuką ar netgi aukščiau – viltinga, daug žadanti paraiška“, – tvirtino specialistė.

Šiemet Lotynų Amerikos solo šokių pasaulio čempionatas numatytas lapkritį Sarajeve (Bosnija ir Hercegovina).

„Dalyvausime ir sieksime dar aukštesnių rezultatų“, – užtikrino E. Straleckaitė-Domarkienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Spenius

Spenius portretas
Apdovanociau jas visas savo desrigaliu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių