V. Kriaučiūnaitė ir J. Biekša pergalėmis pradėjo 23-iąjį MTB dviračių maratonų taurės sezoną

Sekmadienį Druskininkuose vyko pirmasis MTB dviračių maratonų taurės etapas, kuriame pergales iškovojo praėjusio sezono bendros įskaitos nugalėtoja Viltė Kriaučiūnaitė („RealBean.eu“ komanda) bei „Colibri Cycling“ ekipai atstovaujantis Justinas Biekša.

Moterų 46 km lenktynėse V.Kriaučiūnaitė nuo pagrindinių varžovių atitrūko jau po pirmųjų kilometrų. Distanciją įveikusi per 1 val. 49 min. 9 sek. artimiausias persekiotojas ji pranoko daugiau nei 12 minučių.

„Taip, iš tikrųjų buvo ganėtinai lengva pergalė, gal pirmas ratas šiek tiek sudėtingesnis. Startas buvo labai greitas, daug erdvės ir visi vienas kitą lenkė. Tada sekė posūkis, todėl buvo svarbu užsiimti poziciją, kad po to galėtum sėdėti geresnėje grupėje ant ratuko, – nusijuokė V.Kriaučiūnaitė. – Apginti titulą visada norisi, bet dar nežinau, ar pavyks dalyvauti visuose etapuose. MTB dviračių maratonų taurė man yra vienos iš prioritetinių varžybų, visada smagu dalyvauti ir čia, sakyčiau, susidaro tam tikras Lietuvos reitingas.“

Druskininkai į MTB dviračių maratonų taurės žemėlapį sugrįžo po penkerių metų pertraukos. Kelias sporto šakas iki užlipdama ant dviračio išbandžiusi V.Kriaučiūnaitė neslėpė, kad būtent šiame kurorte vykusių varžybų metu jai pirmą kartą kilo noras varžytis minant.

„Druskininkuose važiuoju pirmą kartą, nes kai čia prieš tai vyko varžybos, dar net nevažiavau dviračiu. Atsimenu, kad 2018 metais čia lydėjau draugus, pamačiau dviračių lenktynes ir tada pasakiau, jog irgi noriu važiuoti. Trasa greita, šiek tiek smėlio, įkalnės nedidelės ir daugiau miško keliukai. Po praeito savaitgalio „gravel“ (žvyrkelio – aut. past.) varžybų čia dalyvauti vienas malonumas“, – sakė V.Kriaučiūnaitė.

Antrą vietą Druskininkuose iškovojo Dovilė Kučinskienė („Dviratai-Daistatus“), trečią – Agnė Musajevaitė (OK „Fortūna“).

Tuo tarpu vyrų praėjusio MTB dviračių maratono taurės sezono laureatui Artūrui Kazakevičiui šių metų serijos pergalingai pradėti nepavyko: „RealBean.eu“ komandos atstovas lenktynes baigė septintas. Pirmą karjeroje pergalę MTB dviračių maratonų taurės varžybose iškovojo 19-metis J.Biekša, nuo konkurentų grupės atitrūkęs tik paskutiniame rate iš trijų.

„Trečiame rate su Andrejumi Dolgovu pasitarėme važiuoti į priekį ir taip gavosi, kad nuvažiavau vienas. Supratau, kad reikia važiuoti iki galo. Druskininkų trasa labai greita, yra techniškų vietų, bet ne baisiai“, – komentavo J.Biekša.

19-metis dviratininkas ant prizininkų pakylos jau kopė ne sykį: 2023-aisiais jis finišavo trečias Anykščiuose, o užpernai užėmė antrąsias vietas Anykščių bei Vilniaus etapuose.

„Pagrinde kiekvieną savaitgalį dalyvauju varžybose. Plento ir „gravelio“ (žvyrkelio lenktynių – aut. past.) nevažiuoju, tik kalnų dviračiais. Tikslas laimėti MTB dviračių maratono taurę, o kiti sezono tikslai – kaip gausis“, – sezono norą įvardijo J.Biekša.

Druskininkuose „Colibri Cycling“ ekipos atstovas 69 km distanciją numynė per 2 val. 27 min. 59 sek. bei 2 min. 15 sek. pranoko persekiotojų grupę: antras finišavo A.Dolgovas („Top Team Cycling“), trečias – Domas Manikas („RealBean.eu“).

Antras MTB dviračių maratonų taurės etapas vyks rugpjūčio 11-ąją Ignalinoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių