Vilniaus oro uoste – paralimpiečių išlydėtuvės į Paryžiaus vasaros žaidynes

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Vilniaus oro uoste į Paryžių išlydėta didelė dalis Lietuvos paralimpinės rinktinės. Šalį atstovausiantys sportininkai Paryžiaus vasaros paralimpinėse žaidynėse varžysis rugpjūčio 28–rugsėjo 8 dienomis. Į Lietuvai jubiliejines – 10-ąsias – paralimpines žaidynes vykstantys atletai neslėpė jaudulio ir ryžto siekti pergalių, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Šiandien į Paryžių vienu lėktuvu išskrido didelė Lietuvos paralimpinės rinktinės delegacijos dalis: plaukikai Gabrielė Čepavičiūtė ir Edgaras Matakas, lengvaatletis Donatas Dundzys ir šaulė Raimeda Bučinskytė. Kartu su jais – treneriai, aptarnaujantis personalas ir Lietuvos paralimpinio komiteto komanda.

Trečią kartą paralimpinėse žaidynėse dalyvausiantis regėjimo negalią turintis plaukikas E. Matakas tikino, kad jaučiasi gerai pasiruošęs startui Paryžiuje.

„Nėra didelio jaudulio, pasiruošimas žaidynėms praėjo sklandžiai. Jaučiuosi ramiai ir užtikrintai. Kokį rezultatą pavyks pasiekti, pamatysime, kai startuosime“, – Vilniaus oro uoste kalbėjo plaukikas. Sportininkas taip pat teigė, kad pasiruošimo metu buvo taip stipriai susitelkęs į pasiruošimą, kad neturėjo galimybės pasidžiaugti aplinkinių palaikymu, kurio šiemet – išskirtinai daug.

S11 negalios klasėje besivaržantys kaunietis E. Matakas pasirodys dvejose rungtyse: 50 metrų plaukime laisvu stiliumi ir 100 metrų plaukime krūtine. 2021-aisiais Tokijo žaidynėse plaukikas iškovojo bronzos medalį.

Šiemet paralimpinių žaidynių plaukimo rungtyse pamatysime ne vieną, o du Lietuvos atstovus – žaidynėse debiutuos 18-metė G. Čepavičiūtė. Jos laukia taip pat du startai: 100 metrų nugara ir 200 metrų kompleksiniu būdu. Judėjimo negalią turinti G. Čepavičiūtė yra pirmoji Lietuvai atstovaujanti plaukikė moteris paralimpinėse žaidynėse per visą šalies istoriją.

Tarp žaidynėse debiutuojančių sportininkų – ir šaulė R. Bučinskytė. Moteris atviravo, kad pasiruošimas startui pareikalavo nemažai jėgų.

Kokį rezultatą pavyks pasiekti, pamatysime, kai startuosime.

„Kai paklausdavo, ar jaudinuosi, vienintelė mintis būdavo – esu pavargusi po treniruotės, tad nebėra vietos kitiems jausmams. Pusę metų intensyviai dirbau, tobulinau kiekvieną detalę, techniką. Šiuo metu negalvoju, nei kas buvo, nei kas bus, kaip seksis starte ar ką veiksiu po žaidynių – esu susitelkus į šią dieną, ką turiu padaryti“, – pasakojo šaulė R. Bučinskytė.

Mažiau jaudulio ir antrą kartą į paralimpines žaidynes vykstančiam Donatui Dundziui. Rutulio stūmimo ir disko metimo rungtyse pasirodysiantis vyras jau ne kartą yra tapęs Europos ir pasaulio čempionatų prizininku.

„Didžiuojamės kiekvienu Lietuvą atstovaujančiu sportininku ir linkime didžiausios sėkmės Paryžiaus paralimpinėse žaidynėse. Šie žmonės ne sykį įrodė, kad didelis noras ir nuoseklus tikslo siekimas gali įveikti visas kliūtis ir barjerus, su kuriais kasdien susiduria žmonės su negalia. Mums didėlė garbė finansine parama prisidėti prie Lietuvos paralimpinės rinktinės pergalių. Įsipareigojame ir toliau nuosekliai siekti, kad žmonių su negalia įtrauktis mūsų visuomenėje didėtų, o vis daugiau žmonių su negaliomis rinktųsi sportą“, – sportininkų išlydėtuvių metu sakė Gintas Butėnas, Lietuvos paralimpinės rinktinės mecenatės „Bitė Lietuva“ generalinis direktorius.

Iš viso Lietuvai vasaros žaidynėse atstovaus devyni sportininkai. Be šiandien išvykusių atletų ir plaukikų, Paryžiuje dar pasirodys lengvaatlečiai Aušra Garunkšnytė, Eivydė Vainauskaitė, Oksana Dobrovolskaja, Andrius Skuja ir dziudo imtyninkas Osvaldas Bareikis.

„Linkiu visai komandai ir kiekvienam sportininkui atskirai mėgautis dalyvavimu paralimpinėse žaidynėse, į kurias vien patekti yra didelis pasiekimas ir garbė. Tikiu, kad visi yra pajėgūs pasiekti asmeninius rezultatus, o aukštos vietos ir apdovanojimai tada ateis“, – kalbėjo Mindaugas Bilius, Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas.

Pirmieji lietuvių startai numatomi jau rugpjūčio 30 d., penktadienį. Tądien savo pasirodymą olimpiniame baseine pradės plaukikė G. Čepavičiūtė. Penktadienio vakarą rutulio stūmimo rungtyje išvysime ir D. Dundzį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių