Viltingos prognozės: lietuviai iš Paryžiaus grįš su medaliais

Jeigu prognozės išsipildys, Lietuva jau kitą savaitę turėtų džiaugtis Paryžiaus olimpinių žaidynių medaliais.

Iškovos ir auksą

Skirtingų ekspertų, sporto monitoringo kompanijų, agentūrų ir pasaulio žiniasklaidos autoritetų nuomone, mūsų šalies olimpiečiai turėtų iškovoti iš viso tris ar keturis visų spalvų medalius, iš jų bent du – aukso.

Kompanija „Gracenote“ spėja, kad Paryžiuje triumfuos breiko šokėja Dominika Banevič ir plaukikė Rūta Meilutytė, o JAV žurnalas „Sports Illustrated“ – kad kartu su Dominika blykstelės lengvaatletis Mykolas Alekna, o Rūtai teks kuklesnės prabos trofėjus.

Tačiau „Gracenote“ mūsų disko metikui prognozuoja tik bronzą – kaip ir irkluotojoms Dovilei Rimkutei ir Donatai Karalienei.

Moterų plaukimo 100 m krūtine finalas, kuriame, kaip tikimasi, dalyvaus ir R. Meilutytė, numatytas liepos 29-ąją, o D. Rimkutės ir D. Karalienės lemiamas startas (jeigu iškovos tokią teisę) – rugpjūčio 1-ąją.

Prognozuotojai remiasi atletų rezultatais, pasiektais pagrindinėse pasaulio varžybose per pastarąjį olimpinį ciklą (nuo Tokijo žaidynių).

Finale – du lietuviai?

Didžiosios Britanijos žurnalo „Athletics Weekly“ ekspertai abejoja Mykolo Aleknos galimybėmis iškovoti olimpinį auksą – neva jį turėtų laimėti slovėnas Kristjanas Čehas, numetęs diską bent 71,56 m.

Pakrantės akvatorijoje, kur išplaukia burlentininkai, aptikta e. coli bakterijų.

Lietuviui numatomas sidabras su galimu 71,06 m rezultatu, o švedas Danielis Stahlis esą liks trečias – 70,12 m. Andriui Gudžiui disko metikų finale prognozuojama septinta vieta – 67,34 m.

Iš kitų mūsų lengvaatlečių nesitikima olimpinių finalų ar prizinių vietų.

Anot „Athletics Weekly“, prestižines sprinto – 100 m ir 200 m – bėgimo rungtis turėtų laimėti amerikiečiai: moterų – Sha’Carri Richardson ir Shericka Jackson, vyrų (abi) – Noah Lylesas.

Manoma, kad maratono lyderiai bus Tigista Assefa (Etiopija) ir Eliudas Kipchoge (Kenija).

Rinktinė: mūsų šalies delegacijos biure – Garbės siena su visų olimpiečių portretais. K. Štreimikio / LTOK ir V. Dranginio / LTOK nuotr.

Pretenduos į trofėjus

Dirbtinio intelekto tyrimų organizacija „OpenAI“ spėja, kad moterų 100 m plaukimo krūtine finalą laimės kinė Tang Qianting, antra bus R. Meilutytė, trečia – Pietų Afrikos Respublikos (PAR) atstovė Tatjana Smith.

„SwimSwam“ portalas Rūtai – dar nepalankesnis: prognozuoja, kad lietuvė liks ketvirta, o trofėjus išsidalys T. Qianting, T. Smith ir amerikietė Lilly King. Pabrėžiama, kad kinei priklauso net keturi iš penkių geriausių šio sezono rezultatų.

„OpenAI“, skirtingai nei „SwimSwam“, prizinę vietą numato Danui Rapšiui, dalyvausiančiam 200 m laisvu stiliumi varžybose. Auksą turėtų iškovoti korėjietis Hwangas Sun-woo, o į kitus medalius esą pretenduos D. Rapšys, rumunas Davidas Popovičis, britai Matthew Richardsas ir Duncanas Scottas.

Šiemet pasaulio čempionate Dohoje triumfavo H. Sun-woo, antras buvo D. Rapšys, trečias – amerikietis Luke’as Hobsonas, šeštas – D. Scotas (D. Popovičis ir M. Richardsas šioje rungtyje nedalyvavo).

Varžybos – šalia Eifelio

Artimiausiomis dienomis Paryžiuje startuosiantys Lietuvos olimpiečiai jau išbandė varžybų arenas.

Paplūdimio tinklininkės Ainė Raupelytė ir Monika Paulikienė treniravosi beveik šalia Eifelio bokšto įrengtoje aikštėje. Šeštadienį jų laukia mačas su Nyderlandų atstovėmis.

„Kvapą gniaužianti aplinka, ko gero, įspūdingiausia vieta iš visų, kuriose teko žaisti“, – sakė M. Paulikienė.

Buriuotojai Viktorija Andrulytė ir Rytis Jasiūnas, įsikūrę Marselio olimpiniame kaimelyje, susipažino su akvatorija.

Būstas: lietuvių kaimynai olimpiniame kaimelyje – argentiniečiai, britai, latviai. K. Štreimikio / LTOK ir V. Dranginio / LTOK nuotr.

„Gavau visą inventorių. Laivas – puikus, kaip tik to gamintojo, kurio jachta jau treniravausi“, – teigė V. Andrulytė.

R. Jasiūnas papasakojo, kad pasisekė gauti keliais šimtais gramų lengvesnę burlentę, tai turėtų padėti lengviau iškilti virš vandens ant povandeninio sparno pučiant silpnam vėjui, o būtent tokias sąlygas pronozuoja meteorologai.

Tačiau per treniruotę toje pakrantės akvatorijoje, kur išplaukia burlentininkai, buvo aptikta e. coli bakterijų.

„Grįžę į krantą skubame kuo greičiau nusiprausti švariu gėlu vandeniu. Tikiuosi, iki žaidynių pradžios problemos nebeliks“, – kalbėjo R. Jasiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anie yr

Anie yr portretas
turistai

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Komentatoriai kalba vien ''MAKARONINE ''KALBA -PVZ..''....irkluotojai irkluoja 40 yrių per minutę kampu'' , arba plaukime - užplaukimai vadinami ''hitais'' , VIENU ŽODŽIU LIETUVIŲ KALBOS I Š G A M O S .

Jee

Jee portretas
Grįš su bibiu ir trimis barankomis
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių