Pergalė išvykoje išlygino bronzinę seriją

„Mes galime žaisti geriau, greičiau. Jeigu žaisime su eiliniu nusiteikimu, neturėsime šansų“, - teigė Panevėžio komandos vairininkas Nenadas Čanakas. Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) mažojo finalo mače Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ namie 73:81 krito prieš Vilniaus „Wolves Twinsbet“.

 

Komandos apsikeitė pergalėmis svečiose arenose ir serijos iki trijų pergalių rezultatas tapo lygiu – 1:1.

Rungtynės startavo kovingai, o Dovio Bičkauskio tritaškis įsibėgėjus pirmam ketvirčiui persvėrė rezultatą – 15:14. Ketvirtį solidžiau užbaigė „vilkai“, bet po pertraukėlės Džordže Gagičius drebino krepšį dėjimu – 19:21.

Gynyboje Regimantą Miniotą praleidęs D. Gagičius lietuvį stabdė itin kietai ir gavo nesportinę pražangą (30:35). Kaip ir pirmajame serijos mače, vilniečiai į ilgąją pertrauką išsinešė dviženklį pranašumą – 41:31.

Grįžus iš rūbinių svečiai truktelėjo dar toliau po Vaido Kariniausko tritaškio – 51:38. Gediminas Orelikas aikštės viduryje gudriu judesiu sau ant rankų pakabino Tre’Shawną Thurmaną, uždirbdamas tris baudų metimus – 45:53. Dviženklį skirtumą tarp komandų grąžino Rasheedas Sulaimonas – 59:49.

Pertraukos po trečiojo kėlinio metu iš aikštės vidurio pataikė vienas iš „7bet-Lietkabelio“ gerbėjų, tarsi šio epizodo įkvėpti panevėžiečiai priartėjo ir netruko išsiveržti į priekį – 64:61. „Vilkai“ iniciatyvą atsiėmė savo spurtu ir V. Kariniausko tritaškiu – 71:64. Penktoji pražanga iš rungtynių eliminavo T. Thurmaną, Kristupas Žemaitis ir Deividas Sirvydis apsikeitė taikliais metimais – 74:69. Paskutinėse atakose svečiams pavyko apginti trapią persvarą.

„Wolves Twinsbet“ šiame mače vertėsi devyniais žaidėjais – traumos prisidėti prie pergalės neleido Garrisonui Brooksui, Jeffery Taylorui ir Christianui Mekowulu.

Trečiasis serijos mačas Vilniuje vyks sekmadienį (birželio 9-ąją), 17.20 val.

„7bet-Lietkabelis“: Deividas Sirvydis 19 (2/7 tritaškių, 4 atk. kam.), Džordže Gagičius 12 (7 atk. kam.), Dovis Bičkauskis 11 (2/6 tritaškių), Gediminas Orelikas 10 (7 atk. kam., 0/5 tritaškių), Vytenis Lipkevičius 6 (4 atk. kam.).

„Wolves Twinsbet“: Regimantas Miniotas 17 (9 atk. kam., 4/5 dvitaškių), Eigirdas Žukauskas 14 (4 atk. kam., 2/8 tritaškių), Vaidas Kariniauskas (3/4 tritaškių, 4 atk. kam., 4 klaidos) ir Tre'Shawnas Thurmanas (1/7 tritaškių, 4 rez. perd.) po 13, Arturas Žagaras (6 rez. perd., 1/5 tritaškių), Rasheedas Sulaimonas (1/4 dvitaškių, 1/5 tritaškių), Kristupas Žemaitis (4 atk. kam., 5 rez. perd., 2/6 tritaškių) ir Arnas Beručka po 6.

„Nebuvome psichologiškai pasiruošę ir kai nesi pasiruošęs, esi lėtesnis, sužinai, ką daryti viena sekunde per vėlai. Aš tai suprantu, buvau žaidėjas, bet tai yra mano darbas – paruošti komandą geriau. Reikia žaisti su energija nuo pat pirmosios sekundės. Mes galime žaisti gynyboje, pagavome juos, bet triskart taktiškai suklydome gynyboje ir tai mums daug kainavo“, - skundėsi N. Čanakas.

„Kaip pirmosiose rungtynėse, taip ir šiandien didžiąją rungtynių dalį mes laikėmės, kontroliavome. Paprasčiausia ta pabaiga buvo šiek tiek labiau užtikrinta nei prieš dvi dienas. Nėra lengva, mūsų rotacija yra, kokia yra, bet tikrai noriu padėkoti žaidėjams už tą kovą, už tą pergalę“, - aiškino N. Pacevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sūduvis

sūduvis portretas
Ir iš kokios Afrikos glūdumos ištraukė tą „Wolves Twinsbet“, negi Lietuvoje yra tokia komanda? Iš vis kokiam durniui šauna į galvas prie LIETUVIŠKŲ komandų pavadinimo prilipyti kažkokius mistinius visai netinkančius priedėlius, o šis „Wolves Twinsbet“ komandos pavadinimas tai jau proto viršūnė, ir joje neturėtų žaisti nei vienas save gerbiantis lietuvis tai sakytina ir apie trenerį lietuvį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių