V. Adamkus – tarp krepšinio legendų

Prie Lietuvos krepšinio namų esanti Krepšinio legendų ir sirgalių aikštelė pasipildė dar keliais įrašais. Šįkart – Prezidento Valdo Adamkaus ir a. a. Almos Adamkienės vardais.

V. Adamkus šia proga apsilankė Krepšinio namuose, apžiūrėjo aikštelę, pasidairė po Krepšinio muziejų ir jame veikiančią parodą „Vladas Garastas: trenerio pasiekimai“, pabendravo ir su V. Garastu.

Krepšinio namų vadovė Gitana Kazakevičienė „Kauno dienai“ teigė, kad Lietuvos krepšinio federacija sprendimą dėl V. Adamkaus pagerbimo priėmė dar pernai metų lapkritį. Jis įvertintas už indėlį Lietuvos krepšiniui.

„Vizitas vyko be didelių iškilmių. Toks buvo V. Adamkaus noras ir pageidavimas. Buvo maloni jauki popietė“, – teigė G. Kazakevičienė. V. Adamkui aikštelėje skirta legendos plytelė, A. Adamkienei – sirgalės.

Sportas – neatsiejama V. Adamkaus gyvenimo dalis. Vizitas buvo malonus ir Prezidentas neskubėjo grįžti į sostinę. Liko pietauti Krepšinio namuose įsikūrusiame restorane „Bocmanas. Pratęsimas“.

Įamžinimas: V. ir A. Adamkų plytelės – šalia. Regimanto Zakšensko nuotr.

„Kiekvienam savo „Michelin“… – nuotrauka, kurioje V. Adamkus palieka autografą, restorano feisbuko puslapyje pasidalijo savininkas Karolis Luzgauskas. Prezidento pageidavimu jam buvo patiekta lašiša.

Šiame restorane yra lankęsi daugybė krepšinio legendų ir aistruolių, kitų svečių. Vis dėlto V. Adamkų K. Luzgauskas išskyrė kaip vieną įsimintiniausių.

Krepšinio legendų ir sirgalių aikštelė sudaryta iš žalvarinių suasmenintų plytelių.

Lietuvos krepšinio namai – daugiafunkcis centras, atspindintis lietuvių meilę šiai sporto šakai ir įvairių kartų iškovotus trofėjus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
O didžiausia ''Žalgirio'' LEGENDA Žiurauskas ar ten įamžintas .

Vitalija

Vitalija portretas
Kaip sau norit,bet V.Adamkus nusipelnė tokio pagerbimo.Tebunie jam Dievo palaima,sveikatos ir stiprybės.

Egis

Egis portretas
Valdas Adamkus tikrai vertas šio pagerbimo, nes dar būnant JAV piliečiu ir turint aukštas pareigas gamtosaugos srityj Čikagoj, jam ištikrųjų rūpėjo ne tik politinis ir visuomeninis gyvenimas tuo metu okupuotoj Sovietų Sąjungos Lietuvoj, bet ir stengėsi padėti, ir daug padėjo tuometiniams Lietuvos krepšininkams. Pagarba prezidentui V.Adamkui už meilę ne tik Lietuvai, bet ir gimtąjam Kaunui, ir linkiu sveikatos, stiprybės.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių