„Hitachi“ vienvietis taksi – Japonijos gatvėms ir šaligatviams

Japonijos kompanija „Hitachi Ltd.“ gimtinėje pristatė automatinį vienvietį taksi be vairuotojo, į kurį įlipusiam klientui tereikia paspausti mygtuką – nustatyti kelionės maršrutą iš esamo taško A į reikalingą vietą B. Jokių pedalų, jokio vairo.

Naujasis projektas ROPITS (Robot for Personal Intelligent Transport System; asmeninis išmaniosios transporto sistemos robotas) skirtas vyresnio amžiaus žmonėms ir neįgaliems asmenims. Dar viena šio taksi galimybė – pritaikomumas krovinių gabenimui, skelbia motherboard.vice.com.

Nuo be vairuotojų nuotoliniu būdu valdomų  „Google“ ar „Toyota i-Road“ transporto priemonių ši išsiskiria tuo, kad skirta važinėti ne tik gatvėmis, bet ir šaligatviais.

Maksimalus venviečio taksi greitis – iki 10 kilometrų per valandą. Mažylis aprūpintas lazeriniu atstumo jutikliu, specialiu stereoskopiniu fotoaparatu, taigi be vargo išvengs susidūrimų su pėsčiaisiais. Nors greitis ir ne mirtinas, tačiau sužeisti gali. Taip pat susirūpinta dėl galimų hakerių įsilaužimo į automobilio valdymo sistemą.

Oficialiai automobilis turėtų būti pristatytas gegužę Japonijoje vyksiančioje Robotų ir mechatronikos konferencijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vairas

vairas portretas
GERAS TAXI
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių