Pilotai apgręžė besileidžiantį lėktuvą, kad išvengtų viršvalandžių

Norvegijoje leistis pradėjęs lėktuvas apsisuko ir grįžo atgal į už kelių šimtų kilometrų esantį oro uostą tik todėl, kad įgulai netektų dirbti viršvalandžių. Jis skraidino 40 žmonių.

Lėktuvas jau rengėsi leistis mažame šalies šiaurėje esančiame Mosjoeno mieste, kai apsisuko ir grįžo į Trondheimą, esantį už maždaug 350 kilometrų į pietus, praneša vietos laikraštis „Rana Blad“.

„Netrukus po to pats pilotas per garsiakalbį pranešė, kad nors tai neįtikėtina, tačiau nuspręsta, kad turime apsisukti“, – pasakojo lėktuvo keleivis Steinaras Henriksenas.

„Wideroe“ kompanija, vietos vežėja, priklausanti Skandinavijos oro linijoms SAS, aiškino, kad paskutinę minutę priimtas sprendimas rėmėsi griežtomis Norvegijos darbo laiko apskaitos taisyklėmis.

„Nelaimei, lėktuvas pakilo su įgula, kuri netrukus turėjo baigti darbą. Turime griežtas darbo valandas, kurias nustato vadovybė ir kurių negalime viršyti“, – aiškino kompanijos atstovas Richardas Kosteienas.

„Jei orlaivis būtų nutūpęs, jis būtų turėjęs likti Mosjoene, nes ten neturėjome atsarginės įgulos. Taigi visus kitus to vakaro skrydžius būtų tekę atšaukti“, – tvirtino jis ir pridūrė, kad tai būtų paveikę daugiau kaip 200 keleivių.


Šiame straipsnyje: lėktuvasįguladarbo valandos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jule

Jule portretas
Saunuoliai...jokiu virsvalanziu...;)

Tik

Tik portretas
ar liko patenkinti skridusieji, iš kur išskrido ten vėl nuskrido. Čia kaip voverė rate.

Nu

Nu portretas
jei norvegams darbo laiko apskaita svarbiau už tinkamą klientų aptarnavimą, tai verčiau jų paslaugomis nesinaudot visai. Kodėl niekuo dėti keleiviai turi kęsti nepatogumus ir patirti nuostolius dėl biurokratų užgaidų? Neliks kas paslaugas perka - nebereikės darbuotojų, tai ir darbo laiko apskaitinėt nereikės.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių