A. Armonaitė Berlyne inovatyvių įmonių atstovams pristatys investavimo galimybes Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė trečiadienį lankosi Berlyne, kur susitiks su inovatyvių Vokietijos įmonių atstovais ir dalyvaus konferencijoje „Ekonomikos diena 2024“.

„Praėjusiais metais Vokietija buvo antroji mūsų šalies prekybos partnerė ir viena didžiųjų investuotojų. Vis daugiau vokiečių įmonių atranda Lietuvą ir plečia čia savo veiklą, kurdamos darbo vietas ir prisidėdamos prie mūsų ekonomikos augimo“, – ministerijos išplatintame pranešime cituojama A. Armonaitė. 

Nurodoma, kad konferencija „Ekonomikos diena 2024“ kasmet pritraukia apie 6 tūkst. dalyvių iš visos Vokietijos. Jos metu A. Armonaitė dalyvaus diskusijoje apie inovacijų skatinimą ir jų daromą įtaką ekonomikos vystymuisi.

Be to, vizito metu ministrės darbotvarkėje numatyti susitikimai su inovatyvių gynybos pramonės, dirbtinio intelekto sprendimų, finansinių technologijų, programinės įrangos kūrimo, tokių kaip „Autodesk“, „Dynamit Nobel Defence“, „VECTED“ ir „N26“, įmonių atstovais. A. Armonaitė šioms įmonėms pristatys investavimo galimybes Lietuvoje.

Taip pat ministrė susitiks su Vokietijos kosmoso bendrovės „OHB SE“ atstovais. Susitikimo metu planuojama aptarti bendradarbiavimo plėtojant kosmoso technologijas galimybės.

Kaip pažymi ministerija, Vokietija yra viena pagrindinių Lietuvos prekybos partnerių. 2023 metais prekybos apyvarta tarp abiejų šalių siekė 9,24 mlrd. eurų, Lietuvos eksportas į Vokietiją – 3,06 mlrd. eurų, o importas iš Vokietijos – 6,17 mlrd. eurų.

Lietuvoje veikia per 500 vokiečių kapitalo įmonių, kuriose dirba daugiau kaip 24 tūkst. darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ivesticiaja i Raskio subine DDD

:)))

:))) portretas
kazin pigiom fydarastu subinem vilios ar narkotikais?

Bronislovas.

Bronislovas. portretas
armonaite glebiasciavosi su tuo gejum kuris per parada muse senukus,ir dar apsimete kad nezino jo vardo.bet tas kur muse senukus buvo tokia pat sukuosena kaip ministres,gal koks giminaitis.na o siaip tai kosmoso nebeisim uzkariauti,tai dabar kazkokios inovatyvios imones tipo investuos lt uz dotacijas kaip buvo su barklay.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių