A. Bilotaitė: sugriežtinus migracijos kontroles priemones buvo patikrinta 1,8 tūkst. įmonių

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė teigia, kad dėl nacionalinio saugumo sugriežtinus migracijos kontroles priemones per 2024 m. buvo patikrinta 1,8 tūkst. įmonių ir 40 tūkst. jose dirbančių asmenų. Ji priminė, kad po tokių patikrinimų leidimai gyventi Lietuvoje buvo kai kuriems asmenims panaikinti tiek dėl galimo pavojaus nacionaliniam saugumui, tiek dėl nelegalaus darbo.

„Liepos–rugpjūčio mėn. patikrinimai buvo 438 įmonėse. O iš viso 2024 m. buvo 1,8 tūkst. įmonių buvo patikrintos, būtent vertinant kaip dirba žmonės, ar jie turi leidimus. Ir iš viso buvo patikrinta apie 40 tūkst. dirbančių asmenų“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė A. Bilotaitė.

„Turime du dalykus, kuriuos turime daryti. Ir tai yra užtikrinti nacionalinio saugumo dalykus. O kitas dalykas yra tai, kad stabdomas nelegalus darbas, bandymas apeiti visas procedūras“, – pridūrė ji.

Paklausta, kas bus daroma su 11 tūkst. asmenų, po patikrinimų praradusių leidimą gyventi Lietuvoje, ministrė patikino – atsakingos institucijos priims sprendimus.

„Yra institucijos, tame tarpe dalyvauja ir Migracijos departamentas, Valstybės sienos apsaugos tarnyba, policija. Ir šiuo atveju, kai priimamas sprendimas, yra tam tikra kontrolė ir algoritmas. Ir yra sužiūrima ar yra įgyvendinami tam tikri sprendimai“, – komentavo ministrė.

ELTA anksčiau pranešė, kad Vidaus reikalų ministerijai (VRM) sugriežtinus migracijos kontrolės priemones, skaičiuojama, kad gyventi ir dirbti Lietuvoje šiemet nebuvo leista beveik 36 tūkst. užsieniečių.

Pasak ministerijos, šiemet, vykdant išankstinę peržiūrą, buvo įvertinti 67 tūkst. prašymų, iš kurių 20 tūkst. buvo atmesti dėl nustatytų trūkumų

Per pirmuosius aštuonis šių metų mėnesius taip pat buvo panaikinta 11 574 leidimų laikinai gyventi, tai yra pusketvirto karto daugiau nei pernai tuo pačiu metu – 3 419. Šiemet minėtu laikotarpiu 5 822 užsieniečiams uždrausta atvykti į Lietuvą – tai yra beveik du kartus daugiau nei pernai (3174).

Ministerijos duomenimis, šiuo metu šalyje dirba apie 116 tūkst. užsieniečių, o bendras Lietuvoje gyvenančių užsienio piliečių skaičius siekia apie 220 tūkst. (įskaitant karo pabėgėlius iš Ukrainos).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Nemaišykit biznio su karu. Reikia tik džiaugtis kad firmos dar prekiauja ir i biudžeta pinigus neša, o va valdžia juos i kaire ir i dešine taško taip blogindama žmoniu padeti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių